Stadsdeel Zeeburg

Veelaan en C. van Eesterenlaan gereed

De beoogde vernieuwing van de C. van Eesterenlaan en Veelaan werd donderdag 4 december compleet. Als finishing touch plantte stadsdeelwethouder Jan Hoek van openbare ruimte de laatste boom op het lege plein naast de kop van het Spoorwegbassin (bij het ventilatiegebouw van de Piet Heintunnel).

Het planten van de volwassen Oosterse plataan met een stamomvang van
1,22 meter en een hoogte van 15 meter was een spectaculaire operatie. Daarbij werd een telekraan gebruikt. Rond de plataan wordt in januari een ronde boomkrans geplaatst, waarop mensen kunnen zitten.

Ruim negen maanden hard werken, met daarbij onvermijdelijke wegopbrekingen en omleidingen, heeft uiteindelijk een prachtig resultaat opgeleverd. In het Oostelijk Havengebied heeft stadsdeel Zeeburg er twee splinternieuwe straten met veilige fietspaden en veel groen bij. Zeeburg heeft 2,5 miljoen euro geïnvesteerd in de vernieuwing van de C. van Eesterenlaan en Veelaan, die samen een belangrijke verbindingsweg vormen tussen het Oostelijk Havengebied en de Indische Buurt.

Nu deze megaklus geklaard is, wil het stadsdeel het mooie resultaat samen met bewoners en betrokkenen vieren tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdag 11 december rond de nieuwe plataan, die dan het lichtende middelpunt zal zijn.