Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (0812

Bergen op Zoom, maandag 8 december 2003

Politie neemt vuurwerk in beslag

ZEGGE/HOOGERHEIDE: De politie controleerde zaterdagnacht een 23-jarige inwoner van Zegge. Uit een anonieme tip aan de politie was gebleken dat de man mogelijk in het bezit zou zijn van vuurwerk. Tijdens de controle bleek de man inderdaad een grote hoeveelheid vuurwerk in zijn bezit te hebben. In de auto werd een Chinese rol 30.000 klapper, een aantal pijlen pakketten, vuurpijlen en knalvuurwerk aangetroffen.

Hij had het vuurwerk zojuist gekocht bij een bedrijf in België voor 150 Euro.

De verdachte is meegenomen naar het bureau en heeft afstand gedaan van het vuurwerk. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Via de Douane kreeg de politie maandagochtend een tip dat er een bestelauto met vuurwerk was aantroffen op de Rijksweg A4 in Hoogerheide. Het bleek hier te gaan om een aantal Chinese rollen, knalvuurwerk en vuurpijlen. Ook dit was zojuist gekocht in België. Ook deze verdachte, een 33-jarige inwoner van Beesd, heeft afstand gedaan van het vuurwerk en kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Het vuurwerk van beide incidenten is inmiddels vernietigd.

Inbraak personenauto

HOOGERHEIDE: In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een personenauto welke geparkeerd stond aan de Acacia. Uit de auto, waarvan een ruit werd ingeslagen, wordt niets vermist.

Politie houdt verlichtingscontrole

HOOGERHEIDE: Door de politie is maandagochtend tussen 07.30 en 08.15 uur, op de Antwerpsestraatweg ter hoogte van de carpoolplaats, een verlichtingscontrole gehouden. In totaal kregen 7 scholieren een bekeuring voor het niet correct voeren van verlichting op hun fiets.

Diefstal zonnewijzer

SPRUNDEL: Uit de achtertuin van een woning aan de Vissenberg werd vrijdagnacht een koperen zonnewijzer met een doorsnede van 1 meter gestolen. Men heeft voor het transport een eveneens gestolen kruiwagen gebruikt. De waarde van de gestolen goederen is onbekend.

Diefstal bromfiets?

ROOSENDAAL: Een 17-jarige jongen uit Roosendaal kwam zaterdagavond tot de ontdekking dat zijn bromfiets was gestolen vanaf de Nieuwe Markt. De gedupeerde had aangifte gedaan bij de politie. Later die avond trof de politie een jongen aan die in het bezit was van een bromfiets. De politie vertrouwde de zaak niet en wilde de jongen en de bromfiets wat nader controleren. De jongen, een tussen de 16-20 jarige man gekleed in een witte trui, was hier echter niet van gediend en zette het op een lopen. De politie kon hem niet meer achterhalen maar wist wel de bromfiets achter te houden. Uit onderzoek bleek dat het hier om de eerder die avond gestolen bromfiets ging. De gestolen tweewieler is inmiddels weer terug bij de rechtmatige eigenaar. De politie heeft de onderzoek ingesteld naar de identiteit van de dader.

Bron: Nicolette Bovenhorst