Gemeente Heeze-Leende


Informatieavond Steunpunt Vrijwilligerswerk.

Op maandag 1 december was er een informatieavond over het Steunpunt Vrijwilligerswerk.

Deze avond was bedoeld om het Steunpunt Vrijwilligerswerk te evalueren zoals dit bij de start van het Steunpunt ook was toegezegd door wethouder Mikkers. Ongeveer 70 mensen, vertegenwoordigers van bijna 40 verenigingen en alle politieke partijen waren hierbij aanwezig.

De coördinator, Diny Simkens, gaf een heldere presentatie over haar werkzaamheden en de activiteiten die vanuit het steunpunt worden georganiseerd.
Daarbij werd ingegaan op de organisatie van het steunpunt en de omschreven functies:

- Bemiddeling

- Promotie

- Informatie en advies

- Belangenbehartiging

Met tal van voorbeelden gaf ze aan dat het steunpunt daadwerkelijk een meerwaarde is voor de verenigingen in Heeze-Leende. Zo zijn er al een aantal mensen via het steunpunt bemiddeld voor vrijwilligerswerk, is er veel publiciteit via Parel, kabelkrant en radio, wordt het spreekuur goed bezocht, zijn er contacten met verenigingen, gemeente, bedrijven en andere steunpunten in de regio.

De vragen uit het publiek waren veelal van praktische raad in tegenstelling tot een jaar geleden toen men nog afwachtend was. Het steunpunt heeft in ieder geval voor veel enthousiasme gezorgd bij de verenigingen.