Gemeente Almere

Controle brandveiligheid tijdens feestdagen

Ook dit jaar houdt Brandweer Almere de komende weken gericht toezicht op de brandveiligheid van de kerstversiering bij bedrijven en instellingen. Bij twijfel aan de brandveiligheid verzoekt de brandweer de versiering direct te verwijderen.

De feestdagen staan weer voor de deur en iedereen is bezig met het sfeervol inrichten van bedrijf, instelling of school. Een sfeervolle uitstraling van de inrichting is voor een bedrijf en hun bezoekers belangrijk. Veiligheid is daarbij een randvoorwaarde die voor Brandweer Almere nadrukkelijk voorop staat.

Dat is de reden dat door Brandweer Almere aan bedrijven en instellingen een brief is gestuurd over de brandveiligheid van de feestelijke inrichting. Deze brief ging vergezeld van de uitgangspunten over veiligheid, zoals de gemeente Almere die hanteert. De bijlage was uitgebreid met tips over een sfeervolle inrichting die aan alle veiligheidsaspecten voldoet, maar ook met fotos van al dan niet toegestane boomsoorten.

Gebruik van de boomsoort "Fijnspar" is namelijk absoluut niet toegestaan. Wel toegestaan zijn de boomsoorten "Blauwspar" en "Nordman", mits deze op juiste en voorgeschreven wijze zijn behandeld en geplaatst.

Deze tips zijn voor inwoner, bedrijf of instelling te vinden op de websites www.brandweeralmere.nl en www.almere.nl. Het zijn zowel tips over de brandveiligheid in de eigen woning als bij bedrijven of instellingen samen met fotos om de boomsoorten te kunnen herkennen. Klik daarvoor op de knop "Brandweertips" om te tips op te roepen.

Het is dus mogelijk een toezichthouder van de afdeling Preventie in de komende weken tegen te komen in bedrijven of instellingen. Zij zijn duidelijk herkenbaar aan hun kleding en de epauletten op hun schouders met daarop geborduurd het rood / gouden logo van de brandweer en het woord Preventie.

Voor nadere inlichtingen of melden van brandonveilige situaties is de afdeling Preventie bereikbaar onder het telefoonnummer van Brandweer Almere (036) 539 54 11.