Gemeente Amsterdam

Winteroffensief woninginbraak
8 december 2003 - Johanneke Helmers
De politie Amsterdam-Amstelland is gestart met een winteroffensief tegen woninginbraken. Van december tot en met maart vinden in de gehele regio acties plaats om het aantal inbraken terug te dringen. Naast de jacht op (potentiële) inbrekers is er gedurende deze periode veel aandacht voor preventie.

Gerichte acties

Politie te paard

De politie houdt gedurende de actiemaanden (december tot en met maart) gerichte en zichtbare acties in en rond buurten waar meer inbraakrisico is. In deze gebieden houdt de politie ook extra verkeerscontroles. Daarnaast wordt er in het bijzonder gelet op personen die zich verdacht ophouden. Ook worden inbrekers die nog door de politie worden gezocht opgespoord om te voorkomen dat ze doorgaan met hun criminele activiteiten.

Zelf melden

Buurtbewoners kunnen zelf ook een grote rol spelen in het tegengaan van woninginbraak door verdachte situaties in hun buurt direct bij de politie te melden via: (0900) 8844.
Ziet u iemand daadwerkelijk inbreken of er vandoor gaan na een inbraak, bel dan natuurlijk 112!

Preventie

Er wordt ook veel aandacht besteed aan het voorkomen van inbraken. Bewoners kunnen telefonisch een afspraak maken om hun woning door speciaal opgeleide preventieadviseurs te laten doorlichten.

© Gemeente Amsterdam