Politie Zuid-Holland-Zuid

08/12 Middag Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

08-12-2003 - Persberichten District II

VERLICHTINGSCONTROLE
ALBLASSERDAM- Op maandagmorgen 8 december heeft het Verkeershandhavingsteam van de politie een verlichtingscontrole gehouden aan de Ruigenhil in Alblasserdam. In totaal werden 128 fietsers en bromfietsers gecontroleerd. Er werden 22 mensen bekeurd; 19 mensen wegens het niet voeren van de juiste verlichting, 2 mensen voor het rijden op een bromfiets zonder helm en één persoon omdat er niet op het fietspad werd gereden.

AUTO UITGEBRAND
Gorinchem- Op de noordelijke rijbaan van de rijksweg A15 is op maandagmorgen 8 december een auto geheel uitgebrand. Volgens de bestuurder uit Gorinchem (leeftijd onbekend) hield de motor plotseling in en kwam er rook onder de motorkap vandaan. De man is gestopt en heeft hulp ingeschakeld. De brandweer kon echter niet voorkomen dat de auto geheeld uitbrandde. Omdat de rechterrijstrook van de A15 enige tijd afgesloten is geweest, ontstond er file.

RUZIE
GORINCHEM- Een 61-jarige man uit Gorinchem is op maandag 8 december aangehouden. De man kreeg ruzie met een 60-jarige buurman en wordt ervan verdacht met een mes te hebben gestoken. De 60-jarige man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie.

WONINGINBRAKEN
KEDICHEM- Bij een woning aan de Lingedijk is tussen 7 en 8 december ingebroken. Er werd geld en twee mobiele telefoons buit gemaakt. De technische recherche stelt een onderzoek in.
LEERDAM- Aan de Tiendweg is er tussen 7 en 8 december bij een woning ingebroken. De deur aan de achterzijde werd opgebroken. De inbrekers hebben twee mobiele telefoons, geld en bankpassen meegenomen. Ook aan het Laantje van Iperen is ingebroken. De deur van de woning werd opengebroken. De benedenverdieping werd doorzocht. Er is geld buit gemaakt.

POESJE GEVONDEN
PAPENDRECHT- Een medewerker van de gemeentewerf aan de Willem Dreeslaan heeft op maandag 8 december tussen het grofvuil een vuilniszak met daarin een poesje gevonden. Het poesje van ongeveer twee maanden oud leefde nog en is naar de kinderboerderij gebracht.

WINKELDIEFSTAL
GORINCHEM- Bij een schoenenwinkel aan het Melkpad hebben twee meisjes geprobeerd om laarzen te stelen. Het gaat om een 14-jarig meisje uit Boven Hardinxveld en een 15-jarig meisje uit Gorinchem. Een van de meisjes had haar eigen schoenen uitgedaan en laarzen uit de winkel aangetrokken. Een medewerker van de winkel heeft de meisjes staande gehouden. en de politie ingeschakeld. Tegen de meisjes wordt proces verbaal opgemaakt.