Ingezonden persbericht

Nationale Authenticatie met A-Select van Alfa & Ariss

Centraal aanbieden van authenticatie aan overheidsdiensten binnenkort realiteit

HENGELO, 20031208 -- Alfa & Ariss bouwt een authenticatie oplossing voor de Nationale Authenticatie Voorziening (NAV). De NAV is het initiatief van een manifestgroep waarin de Belastingdienst, de Sociale Verzekeringsbank, de Informatie Beheer Groep, het College voor Zorgverzekeringen, de Uitvoeringsinstantie voor Werknemers Verzekeringen en de Centrale organisatie voor Werk en Inkomen deelnemen. De NAV heeft tot doel het centraal aanbieden van authenticatie aan de overheidsdiensten via Internet om zo een digitale sleutelbos bij de burger te vermijden.


Er is veel behoefte aan een dergelijke voorziening vanuit overheidsdiensten, daar deze meer en meer hun diensten aan burgers willen aanbieden via het Internet. Alfa & Ariss zal voor een snelle realisatie van de doelstelling van de NAV gebruik maken van verscheidene systeemdelen van haar authenticatiesysteem A-select. A-Select is een beproefd authenticatiesysteem dat onder andere binnen het hoger onderwijs al breed wordt gebruikt.

"De A-Select technologie voldoet aan enkele belangrijke criteria die zijn opgesteld: een hoge mate van veiligheid, centraal beheer, standaard webtechnologie en laagdrempeligheid voor de burger. Bovendien leggen we met A-Select een basis voor de toekomstige schaalbaarheid van de NAV door onder andere een migratie naar sterkere authenticatie methoden mogelijk te maken", aldus Ali Odaci, Managing Director van Alfa & Ariss.

In januari 2004 zal Alfa & Ariss de eerste versie van de NAV opleveren. Op deze versie zal een beperkt aantal webdiensten zijn aangesloten. In de loop van 2004 zullen er meerdere overheidsdiensten worden aangesloten en zal er met meerdere webdiensten meer functionaliteit aan de NAV worden toegevoegd.

Surf voor meer informatie over Alfa & Ariss naar www.alfa-ariss.com of voor meer informatie over de NAV naar www.burgerpin.nl.





Ingezonden persbericht