KBC : Nieuwe CEO bij NLB Bank (Sloveni)
(08/12/03 18:27 CET)

De Raad van Bestuur van NLB Bank heeft tijdens haar vergadering van vrijdag 5 december de heer Marjan Kramar aangeduid als CEO van NLB Bank en opvolger van de heer Marko Voljc.
Marjan Kramar wordt aangesteld als voorzitter van het Directiecomité van NLB Bank met ingang van 1 februari 2004 en voor een periode van 5 jaar. De toezichthoudende overheden moeten de benoeming nog formeel goedkeuren.

Marjan Kramar is een expert in financiële materies en kan bogen op een jarenlange ervaring. Hij begon zijn loopbaan bij de voormalige Ljubljanska banka Trbovlje, waar hij verantwoordelijk was voor Planning, Analyse en Business Cooperation Sector. Nadien werd hij benoemd als lid van het Directiecomité van SGD Beton, een bouwonderneming, waar hij verantwoordelijk was voor financiële planning en informatica. In de periode van 1989 tot 1994 was hij adviseur voor het Sloveense lid van het voorzitterschap van SFRY en stond hij aan het hoofd van het kabinet van de eerste minister van de Sloveense Republiek. Nadien werd hij lid van het Directiecomité van de Slovenian Export Corporation en in 1998 voorzitter van diezelfde organisatie - een functie die hij nog altijd uitoefent. Hij is voorzitter van de Raad van Bestuur van ETI Elektroelement Izlake en was voordien ook vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van Revoz en lid van de Raad van Bestuur van NLB.

Marjan Kramar is ook lid van de `Council of the Slovene Insurance Association" en was vice-voorzitter van de "Bern Union", "The International Union of Insurers of Credits and Foreign Investments".

Marjan Kramar vervangt Marko Voljc, die ingaat op een aanbod van KBC Bankverzekeringsholding NV voor een functie als algemeen directeur voor Centraal-Europa binnen de KBC Groep en daarom zijn functie binnen NLB eind oktober neerlegde.

De Raad van Bestuur van NLB aanvaardde ook de kandidatuur van Eric Luts als 6e lid van het Directiecomité en die zich specifiek met IT zal bezighouden. Nadat de statuten van NLB op de volgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders zijn aangepast en zijn aanstelling als lid van het Directiecomité mogelijk maken, wordt hij aangesteld als lid van het Directiecomité. Tot dan benoemt het Directiecomité hem als hoofd van IT en rapporteert hij aan het lid van het Directiecomité dat verantwoordelijk is voor IT.

Bron : KBC