Centrum voor Kennis Communicatie (BR>

Elektronische Formulieren voor Overheidsdiensten Seminar met expositie Elektronische Formulieren voor Overheidsdiensten
dinsdag 9 december 2003, "Triavium" te Nijmegen


---
INLEIDING

Alle publieke dienstverlening in 2005 elektronisch?! Dat wil het kabinet. De door het kabinet geformuleerde doelstelling op het gebied van elektronische dienstverlening voor de publieke sector komt in het nauw, terwijl het digitale tijdperk hand in hand met de voortschrijdende 24 uurs economie, steeds meer raakt ingebakken in onze samenleving. Er wordt zelfs al gesproken over het aanbieden van nieuwe digitale overheidsdiensten, die gericht zijn op de burger en bedrijfsleven, namelijk de pro-actieve dienstverlening. Deze zorgt ervoor dat de overheid, zonder dat daar expliciet om wordt gevraagd, passende overheidsdiensten elektronisch kan aanbieden. Echter het creëren van het geschikte klimaat waarin de transactie tussen de overheid en de samenleving op elektronische wijze kan plaatsvinden, blijkt nog steeds een enorme opgave. Een belangrijk onderdeel bij de elektronische dienstverlening vormt het alom besproken elektronische formulier. Het digitaal aanleveren middels dit elektronisch formulier vereist een aanpassing in de bedrijfsprocessen. Maar waarom verloopt dit proces zo moeilijk? Zijn er belangrijke aspecten over het hoofd gezien toen er volmondig JA werd gezegd tegen elektronische formulieren, webformulieren en elektronische dienstverlening?

Voor wie is deze dag interessant?
Deze dag is bestemd voor informatiserings- en communicatiemanagers, webmasters, beleidsmedewerkers informatievoorziening en beleidsmedewerkers burgerzaken en dienstverlening van lokale, provinciale en landelijke overheden en waterschappen.

Sponsoring
Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden om uw organisatie te profileren op dit event, vult u dan vrijblijvend het sponsor-informatie-formulier in.

Projectteam Elektronische Formulieren voor Overheidsdiensten Desirée Schuring, Projectmanager
Joke Rosier, Sponsoring
Linda Bredschneyder, Algemene informatie

Organisatie:
CKC - Centrum voor Kennis Communicatie
Postbus 984, 5600 AZ Eindhoven
Tel: 040 - 212 94 99

---

| inleiding | programma | hoofdsponsor & participanten | aanmelden | | sponsorformulier |


---


---


---


---

www.ckc-seminars.nl