Politie Hollands Midden
Datum: 9 december 2003

(

HET BUREAU COMMUNICATIE IS OP DINSDAG 09 DECEMBER 2003 AFWEZIG IN VERBAND MET TV-OPNAMES.
ONZE WERKZAAMHEDEN BEPERKEN ZICH DIE DAG TOT HET UITBRENGEN VAN DE DAGELIJKSE PERSBERICHTEN EN TELEFONISCHE BEREIKBAARHEID VOOR VRAGEN TOT 11.00 UUR.
HIERNA TREED DE PIKETREGELING IN WERKING.

Automobiliste rijdt snorfietser aan Katwijk

Een 77-jarige automobiliste uit Katwijk reed op maandag 8 december rond 14.50 uur op de kruising Hoorneslaan met de Groen van Prinstererweg een 56-jarige vrouw uit Katwijk op haar snorfiets aan. De aanrijding gebeurde toen de automobiliste afsloeg en de over het fietspad rijdende snorfietster geen voorrang verleende. De automobiliste verklaarde dat zij korte tijd werd verblind door de zon. De snorfietser werd met letsel aan het gezicht en klachten aan het been overgebracht naar het LUMC.

Automobilist rijdt bij achteruitrijden voetganger aan Nieuwerkerk a/d IJssel
Een 63-jarige man uit Nieuwerkek aan den IJssel werd op maandag 8 december rond 11.55 uur op het Kauwendaal aangereden door een achteruitrijdende bestelauto bestuurd door een 21-jarige man uit Rotterdam. De Nieuwerkerker werd met hoofdletsel overgebracht naar het Dijkzicht Ziekenhuis in Rotterdam.

Zes gewonden bij verkeersongeval Bodegraven
Bij een verkeersongeval op de Rijksweg A12 op maandag 8 december omstreeks 12.30 uur raakten zes personen gewond. Ter hoogte van Bodegraven in de richting van Utrecht maakte de bestuurder van een personenauto met nog vier inzittenden vermoedelijk bij het inhalen c.q. invoegen een inschattingsfout waardoor er een aanrijding ontstond met een 36-jarige automobiliste uit Den Haag. Beide voertuigen sloegen hierdoor over de kop. Ter plaatse kwamen de brandweer met een aantal wagens, zes ambulances, politie, Rijkswaterstaat, de Korps Landelijke Politie Diensten en een takelateur. De Haagse werd met nekletsel overgebracht naar 't Lange Landziekenhuis in Zoetermeer. De inzittenden van de andere auto, (personalia nog onbekend) waren allen uit het voertuig maar werden met onder andere rug- en nekletsel overgebracht naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden (3) en naar het Groene Hartziekenhuis (2). Twee rijstroken werden tot omstreeks 14.30 uur tussen de oprit Reeuwijk en de oprit Bodegraven afgesloten. Het verkeer werd via de vluchtstrook geleid. De verkeersdienst van de politie stelt een onderzoek in.

Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326
---- --