Politie Friesland


Politieberichten van 8/12 13.00 uur t/m 9/12 07.00 uur

Fryslân 09-12-2003 - Voor informatie kunt u terecht bij Bureau Communciatie, 0900-8844

Heerenveen: overval Maandag omstreeks 18.00 uur kreeg de politie een melding van een beroving bij het Burgemeester Kuperusplein. Een 34-jarige inwoner uit Goutum wilde de weekopbrengst van de winkel waar hij werkzaam is, naar de bank brengen. Het betrof een aanzienlijk geldbedrag. Bij de bank wilden twee mannen hem het geld afhandig maken. Er ontstond een worsteling waarbij de man woordelijk werd bedreigd. Daarop gingen de twee mannen er met het geld in de auto van de 34-jarige man vandoor. Het betreft een blauwe Ford Mondeo station met kenteken 63-LX-XF. De politie heeft de omgeving afgezet en is een buurtonderzoek gestart. Signalement van de mannen: het betreft twee blanke mannen, leeftijd tussen de 25 en 30 jaar, ze waren donker gekleed. De politie roept getuigen op die iets gezien hebben van dit voorval, contact op te nemen met de politie, telefoonnummer 0900-8844.

Grou: inbraak bedrijf Tussen vrijdag 16.40 en maandag 07.15 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Biensma. Men is via het dak binnengekomen. Uit een kluis zijn enkele honderden euros gestolen. Aangifte is gedaan door een 36-jarige inwoner uit Mantgum.

Leeuwarden: winkeldiefstal Op maandag tussen 11.10 en 14.45 uur is er een winkeldief actief geweest bij een winkel aan de Centrale. Hij had eerst een laptop gestolen en kwam later terug voor een digitale camera. Dit mislukte, de verdachte werd door winkelpersoneel betrapt en aangehouden. De verdachte, een 26-jarige inwoner uit Leeuwarden, is daarop door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Aangifte is gedaan door een 43-jarige inwoner uit Blije.

Sneek: rijden onder invloed Op maandag om 18.15 uur zag de politie een auto die op de Lemmerweg vast stond. Een voorbijganger probeerde de bestuurder van de auto te helpen door het voertuig weg te duwen. De bestuurder wilde dit echter niet en ontkende in de auto te hebben gereden. De voorbijganger had echter gezien dat de bestuurder wel degelijk had gereden. Daarop heeft de politie de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De man bekende de bestuurder van de auto te zijn geweest. Uit onderzoek bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs en bovendien reed hij onder invloed van alcohol. Hij blies 725 ug/l.

Kollum: winkeldiefstal Op maandag om 20.00 uur heeft er een winkeldiefstal plaatsgevonden in een supermarkt aan de Mr Andreaestraat. Twee mannen hadden een pak macaroni en een pak kippepoten gestolen. Winkelpersoneel hield een van beiden aan, de andere verdachte vluchtte er met de goederen vandoor. De achtergebleven verdachte, een 33-jarige inwoner uit Hoogkerk, is door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Aangifte is gedaan door een 19-jarige inwoner uit Kollum.

Sexbierum: rijden onder invloed Op maandag om 21.50 uur heeft de politie op de van Haersoltestrjitte een 40-jarige automobilist uit Tzum staande gehouden. De automobilist reed snel en negeerde in eerste instantie de stoptekens van de politie. De politie sprak de automobilist aan en vroeg hem mee te werken aan een blaastest. Hij verzette zich tegen de blaastest waarop hij door de politie is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ook hier verzette hij zich. Hij blies 820 ug/l, hiermee is het rijbewijs van de man ingevorderd.

Sint Jacobiparochie: aanrijding met letsel Op dinsdag om 02.30 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Oudebildtdijk. Een 21-jarige automobilist reed op de kruising Koudeweg / Oudebildtdijk vermoedelijk met hoge snelheid rechtdoor. Hij werd hierbij gelanceerd en ramde de muur van een woning. In de muur ontstond een gat waardoor er schade aan de woning ontstond. Het slachtoffer is door de brandweer en ambulancepersoneel uit zijn auto gehaald en is vervolgens met de ambulance naar het MCL-Zuid in Leeuwarden overgebracht. Hij had zijn been gebroken. De auto raakte total loss. Bureau Ongevallenanalyse heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk.