(Euronext Brussels) -KBC - Raad van Bestuur van K&H Bank stelt de heer John Hollows als CEO aan en verhoogt het kapitaal van de Bank (10/12/03 08:25 CET)

Brussel/Boedapest, 9 december 2003 - Op de vergadering gisteren heeft de Raad van Bestuur van K&H Bank het voorstel van de aandeelhouders goedgekeurd en de heer John Hollows aangesteld als CEO van K&H Bank. De Raad besliste ook het aandelenkapitaal van K&H Bank te verhogen met 22,7 miljard HUF. De Bank wil met die kapitaalverhoging haar strategische langetermijndoelstellingen en haar toekomstige groei financieren. Zowel KBC Bank als ABN AMRO, beide aandeelhouders van K&H Bank, gaven te kennen de kapitaalverhoging volledig te zullen onderschrijven.

De Raad van Bestuur van K&H Bank ging akkoord met het voorstel van de aandeelhouders en stelde de heer John Hollows aan als CEO. John Hollows werkte sinds 4 augustus 2003 als waarnemend CEO van K&H Bank.

John Hollows, die vandaag als Chief Executive Officer werd aangesteld, haalde zijn diploma in de rechten en economie aan de universiteit van Cambridge. Hij kwam in 1996 in dienst bij KBC Bank als manager van het kantoor in Sjanghai. In 1999 werd hij algemeen directeur voor de Zuidoost-Aziatische regio en was verantwoordelijk voor tien kantoren in zes landen. Tussen 1978 en 1991 werkte hij in Londen op het hoofdkantoor van Barclays Bank en van 1991 tot 1995 als manager in Taiwan voor Barclays Bank.

De Raad van Bestuur heeft ook besloten het aandelenkapitaal van K&H Bank te verhogen met 22,7 miljard HUF. Het doel van de kapitaalverhoging bestaat er vooral in te voorzien in voldoende kapitaal om de strategische doelstellingen van de Bank te realiseren, i.e. de groei die de laatste jaren werd gerealiseerd, vol te houden. De strategische doelstellingen hebben betrekking op voortdurende expansie als eerste retailbank en het behoud van de leidende marktpositie in corporate banking.

Dankzij de kapitaalverhoging van K&H Bank kan ook het aandelenkapitaal van K&H Equities indien nodig worden verhoogd. Dergelijke kapitaalverhoging is mogelijk noodzakelijk om K&H Equities in staat te stellen tegemoet te blijven komen aan verplichte kapitaalvereisten, alsook met het oog op potentiële verliezen als gevolg van in onderzoek zijnde onregelmatigheden bij K&H Equities.

Bron : KBC