Gemeente Amersfoort

Amsterdamseweg opengesteld voor verkeer

datum: 9 december 2003

De Amsterdamseweg is weer opengesteld voor gemotoriseerd verkeer in tweemaal twee rijstroken. De weg die sinds mei onderhevig was aan groot onderhoud, heeft de afgelopen zeven maanden beperkte capaciteit gehad. Met name forensenverkeer had hinder van de werkzaamheden. Dat is nu voorbij.

De Amsterdamseweg heeft een belangrijke verkeersfunctie van en naar het centrum en fungeert als ontsluitingsweg voor bedrijventerrein Isselt en het Industriekwartier. De weg heeft een grondige onderhoudsbeurt gehad. Ook is aan het riool gewerkt. Verder is aantal kleine verkeerstechnische aanpassingen doorgevoerd, zijn wegmarkeringen en bebording verbeterd, zijn fiets- en voetpaden opgeknapt en de parallelwegen opnieuw bestraat.

In grote lijnen is het profiel van de Amsterdamsweg ongewijzigd gebleven. Aan de kant van het Soesterkwartier is een nieuw fietspad van asfalt aangelegd. Het fietspad is ook breder zodat fietsen in twee richtingen mogelijk wordt. Op het kruispunt met de Heliumweg is een extra oversteekplaats voor fietsers gecreerd.

De parallelwegen zijn opnieuw bestraat. Het stuk tussen de Radium- en de Industrieweg is bovendien opnieuw ingericht. De parallelweg bestaat nu uit een rijstrook voor het autoverkeer, daarnaast een fietspad en op de scheiding een verhoogde tussenberm.

Groen Door het verbreden van het fietspad aan de zuidzijde, heeft een aantal (kleine) bomen moeten wijken. In de strook tussen het nieuwe voetpad en het plantsoen komen in het voorjaar 2004 nieuwe bomen terug. Datzelfde geldt voor de hagen.

Afrondende werkzaamheden Als de vorst van de afgelopen dagen weer uit de grond is, zal in verband met afrondende asfalteringswerkzaamheden gedurende één dagdeel aan elke zijde van de weg een rijstrook worden afgezet. De afzetting kan voor korte tijd wat vertraging opleveren.