Gemeente Gouda


03.152 publieksprijs vandalismeposter

datum: 9 december 2003

Publieksprijs vandalismeposter

Vivien van der Schueren en Nelleke van Heijst hebben met de poster Hee ho stop, want met vandalisme schiet je helemaal niks op de publieksprijs gewonnen in de posterwedstrijd tegen vandalisme. Hun ontwerp is gekozen door bezoekers van de tentoonstelling Zeg nee tegen vandalisme. Op deze expositie werden 80 posters tentoongesteld die door leerlingen van een aantal basisscholen in Gouda ontworpen zijn. De twee leerlingen uit groep acht van de Livingstoneschool winnen met de publieksprijs een T-shirt met opdruk van hun poster. Ook wordt hun posterontwerp, net zoals de nummer één die door een jury is gekozen, gedrukt en verspreid in Gouda.

In het kader van de stadsregel Wat je stukmaakt, moet je zelf betalen heeft het project Gouden Stadsregels in samenwerking met HALT een posterwedstrijd tegen vandalisme georganiseerd. Op een aantal basisscholen in Gouda hebben leerlingen van groep acht een gastles van HALT gehad over het onderwerp vandalisme. Aan deze scholieren is gevraagd of ze een opvallende poster willen ontwerpen die hun leeftijdgenoten laat zien wat voor ellende vandalisme veroorzaakt. Alle ingezonden posters waren te bezichtigen in een speciale tentoonstelling Zeg nee tegen vandalisme in het Stadhuis.

Voorafgaand aan de expositie heeft een jury een top tien samengesteld en een juryprijs uitgereikt aan de winnaar. Maar de bezoekers van de tentoonstelling hadden ook een stem in dit geheel, zij konden hun favoriet door middel van de publieksprijs belonen. De winnaar van de publieksprijs werd door de jury op plaats vier geklasseerd.

gouden stadsregels

In 2002 hebben 3.800 Gouwenaars de 10 Gouden Stadsregels gekozen. Dit bleek het startsein voor een stadsbrede discussie. Het initiatief van de gemeente krijgt steeds meer bijval van Goudse organisaties en inwoners van Gouda. Het project Gouden Stadsregels wil beachtreiken dat inwoners van Gouda de 10 regels kennen, elkaar durven aanspreken op de regels en dat steeds meer mensen actief betrokken zijn bij de uitvoering. Meer informatie over de Stadsregels vindt u op de website: www.goudenstadsregels.nl.

afdeling: Communicatie en persvoorlichting contactpersoon: Jacoline Stout telefoon: 0182-588497