Gemeente Eemnes



Vastgestelde besluiten van de vergadering van burgemeester en wethouders van Eemnes d.d. 9 december 2003 (voorstellen zijn besproken op 2 december 2003)

PORTEFEUILLE BURGEMEESTER Onderwerp Besluit

Novembercirculaire 2003. Wij hebben informatie ontvangen over de algemene uitkering uit het Gemeentefonds betreffende 2003 e.v. In 2003 levert dit een éénmalig voordeel op van 22.000. terwijl vanaf 2004 een éénmalig voordeel van 17.000 wordt voorzien. In de voorjaarsnota 2004 zullen de financiële gevolgen 2004 worden verwerkt. Het financiële voordeel 2003 wordt meegenomen in het rekeningsaldo.

De novembercirculaire v.k.a. Beschikbare middelen voor de meerjarenvisie op I&A-beleid 2003-2006. Voor de uitvoering van het I&A-beleid 2003-2006 is vanaf 2004 jaarlijks 20.000 in de begroting opgenomen. Dit is feitelijk te weinig om het I&A-beleid een goede start te geven. Omdat er nog voldoende in de post onvoorzien 2003 zit, wordt hiervan een deel gereserveerd voor de toekomstige uitgaven. Voorstel:
1. In de raad van december 2003 via het voorstel begrotingswijzigingen een bedrag van 100.000 reserveren voor de uitvoering van het I&A-beleid en dit ten laste te brengen van de post onvoorzien.
2. Zodra er duidelijkheid is over de kosten, een voorstel aan de raad voorleggen, waarin het bedrag van 100.000 wordt onderbouwd. Conform.

PORTEFEUILLE WETHOUDER J. BOOD Onderwerp Besluit

Intrekken bouwvergunning van J. W. J. W., Fazantenhof, is niet binnen de wettelijke termijn van zes maanden begonnen met werkzaamheden. De bouwvergunning kan daarom worden ingetrokken. Bouwvergunning voor het vergroten van een woning van J. W. intrekken.

Aanleg brug in de Noordbuurt 2e fase. Offertes voor aanleg van een brug in de Noordbuurt met een bijbehorend schrijven over de keuze van houtsoort. Voorstel: Instemmen met de keuze voor het aanbrengen van een brug van Schaffitzel.

Conform.

Clusterschool. De architect van clusterschool heeft 4 modellen getekend ten aanzien van de plek van de school en het parkeren. De varianten I en II zijn reeds met de omwonenden besproken. Thans dient een definitieve keus te worden gemaakt. Voorstel:
1. Een keus maken uit de modellen.
2. Het gekozen model voor besluitvorming aan de raad voorleggen en terugkoppelen op de bewoners en toekomstige gebruikers.


1. College kiest voor aangepast model (IV)
2. Ter kennisname aan commissies WRM en BSM
3. Keuze meedelen aan bewoners en toekomstige gebruikers.

PORTEFEUILLE WETHOUDER J.M.G. AARSEN-WOLTERS

Onderwerp

Besluit

Bibliotheek. Verslag Algemene Bestuursvergadering Stichting Openbare Bibliotheek Eemnes op 29 september 2003. V.k.a.

Sociale Werkvoorziening. Financiële afrekening 2002 en begroting 2004 van de Tomingroep.

V.k.a.

Regionaal overleg portefeuillehouders milieu d.d. 1 december 2003. Agendastukken en commentaar hierop. Er zijn drie concrete voorstellen die te maken hebben met de manier van werken van het Gewest Eemland (handhavingprogramma 2004, aanvullende protocollen termijnen en dwangsommen en jaarprogramma bestuursondersteuning).

V.k.a.

Memo. Kerstboom op de Braadkamp.

Akkoord met dit initiatief

Terug naar "college van burgemeester en wethouders".