NED. ORG. VRIJWILLIGERSWERK

Uitreiking vrijwilligersprijzen op 9 december a.s.

Vrijwilligersprojecten, gemeenten en bedrijven genomineerd voor Complimenten

Naast de twintig genomineerde projecten voor Het Nationale Compliment zijn nu ook de genomineerde gemeenten voor Het GemeentenCompliment en de genomineerde bedrijven voor Het OndernemersCompliment bekend. De prijzen worden uitgereikt op 9 december tijdens een feestelijke avond in Claus Event Center in Hoofddorp. De presentatie van de avond ligt in handen van Dieuwertje Blok, ambassadeur van het vrijwilligerswerk.

GemeentenCompliment
Gemeenten die goed vrijwilligerswerkbeleid ontwikkelen en daarmee het plaatselijke vrijwilligerswerk structureel stimuleren, komen in aanmerking voor Het GemeentenCompliment. De prijs wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt door Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (Vereniging NOV) in samenwerking met de Commissie Vrijwilligersbeleid.
Uit de inschrijvingen zijn tien gemeenten genomineerd. Deze gemeenten worden momenteel bezocht door een delegatie van de Commissie Vrijwilligersbeleid. Op grond van de bevindingen selecteert de jury o.l.v. Louise Groenman, voorzitter van de Commissie Vrijwilligersbeleid, de prijswinnaars.

OndernemersCompliment
Het OndernemersCompliment is een prijs voor het beste initiatief op het gebied van werknemersvrijwilligerswerk.
Er zijn twee categorieën: Het Nationale OndernemersCompliment en Het Lokale OndernemersCompliment.
Het Nationale OndernemersCompliment is voor grotere bedrijven die hun programma voor werknemersvrijwilligerswerk hebben ingebed in de organisatie. Voor MKB-bedrijven die projecten op het gebied van werknemers-vrijwilligerswerk doen om maatschappelijk betrokken te zijn bij de lokale omgeving, is er Het Lokale OndernemersCompliment. Vereniging NOV reikt de prijs dit jaar voor de derde keer uit in samenwerking met Samenleving & Bedrijf. Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) ondersteunt dit Compliment. Uit de inschrijvingen zijn 8 lokale en 8 nationale bedrijven genomineerd. De prijswinnaars worden op 9 december bekendgemaakt door de voorzitter van de jury, Pim Mol, managing director bij Mees Pierson.

Nationale Compliment
Het Nationale Compliment is dé prijs voor opvallende en inspirerende vrijwilligersprojecten en wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd. De drie beste projecten winnen resp. 12.500, 7.500 en 5.000.

Publieksprijs
Naast de Complimenten worden er op 9 december ook publieksprijzen uitgereikt. Het Nederlandse publiek kan tussen 24 november en 4 december via www.nov.nl een stem uitbrengen op haar favoriete project, gemeente of bedrijf.

Uitreiking
De prijswinnaars worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Claus Event Center in Hoofddorp. De presentatie ligt in handen van Dieuwertje Blok, tv-presentatrice en ambassadeur van het vrijwilligerswerk. Er zijn optredens van 'Girls Wanna Have Fun' (met o.a. Frederique Spigt, Loïs Lane, Manuela Kemp en Mieke Stemerdink) en slagwerkgroep Tramontana.

Samen Werkt
Samen Werkt is in 2003 het thema voor de Complimenten. Dat betekent dat er door de verschillende jury's extra gelet wordt op verrassende en succesvolle samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, gemeenten en vrijwilligersprojecten. Bundeling van krachten en samenwerking tussen verschillende sectoren geeft een substantiële impuls aan de erkenning, promotie, netwerken en ondersteuning van vrijwilligerswerk.

SIRE-campagne vrijwilligerswerk
Op de dag van de uitreiking, op 9 december, zal SIRE haar campagne 'Ontdek je Tweede Ik' over vrijwilligerswerk lanceren en symbolisch overhandigen aan Erica Terpstra, de nieuwe voorzitter van NOCNSF. De campagne portretteert mensen die door het vrijwilligerswerk een nieuwe kant van zichzelf ontdekt hebben. De boodschap van de campagne is dat je vrijwilligerswerk niet alleen voor anderen kan doen maar ook voor jezelf.

Einde bericht