Gemeente Lingewaard


Inspraakavond welstandsnota

Gemeente Lingewaard organiseert 9 december een inspraakavond over de nieuwe welstandsnota. Uw op- en aanmerkingen over deze nota zijn welkom tijdens deze avond. Uw reacties kunnen dan worden verwerkt vóór de definitieve vaststelling door de gemeenteraad.

In een welstandsnota zijn criteria vastgelegd die de welstandscommissie moet hanteren voor het toetsen van uw bouwaanvraag. Door deze criteria wordt de toetsing inzichtelijker en weet u vooraf aan welke eisen uw bouwplan moet voldoen. Het welstandstoezicht wordt zo helder en objectief.

Wanneer de welstandsnota is vastgesteld kunt u bij de gemeentewinkel informeren naar de toetsingscriteria voor uw bouwaanvraag. U ontvangt dan een kopie van de pagina´s die voor uw bouwplan van belang zijn. Te zijner tijd kunt u de welstandsnota ook raadplegen op de gemeentelijke website.

Vanaf 3 december ligt de ontwerp-welstandsnota ter inzage bij de gemeentewinkel. Voor aanmelding en informatie kunt u contact opnemen met deze afdeling. Plaats en tijd van de inspraakavond worden nader bekendgemaakt.

Bericht geplaatst op 18 november 2003