Gemeente Rheden

Bestemmingsplannen omleggingsweg Laag Soeren naar gemeenteraad

De colleges van burgemeester en wethouders van Brummen en Rheden hebben deze week besloten de bestemmingsplannen die de realisatie van de rondweg Laag Soeren mogelijk maken, ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraden. Tijdens een gezamenlijke vergadering van de commissies Openbare Ruimte (Brummen) en Woon-en leefomgeving (Rheden) wordt het onderwerp besproken. Deze openbare bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 9 december in De Harmonie in Laag Soeren en begint om 19.30 uur.

Het gaat om de bestemmingsplannen ´Herziening Gedeelte Kanaalweg 1998´ (gemeente Rheden) en ´Herziening omleggingsweg Laag Soeren 1998´ (gemeente Brummen). Deze bestemmingsplannen van de gemeenten Rheden en Brummen zijn nodig voor de aanleg van de provinciale rondweg Laag Soeren. Tot en met eind augustus 2003 was er de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen op grond van de ontwerpbestemmingsplannen. Er zijn in totaal 65 zienswijzen ingediend in de gemeente Brummen en 8 in de gemeente Rheden. De zienswijzen hebben geleid tot enkele aanpassingen in de bestemmingsplannen.
Ook is inmiddels het aanvullende flora- en faunaonderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek bood geen grond om de bestemmingsplannen aan te passen. De beide colleges van burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraden dan ook voor de procedure voor de realisatie van de rondweg voort te zetten door middel van het vaststellen van het bestemmingsplan.

De indieners van een zienswijze zijn inmiddels schriftelijk geïnformeerd over de besluiten van de Colleges van B&W.

Vervolg
Naar verwachting stellen de gemeenteraden van Brummen en Rheden de bestemmingsplannen eind dit jaar vast. Na vaststelling kunnen gedurende vier weken bedenkingen ingediend worden bij Gedeputeerde Staten van Gelderland. Binnen een half jaar na de bedenkingentermijn nemen GS een besluit over de goedkeuring van de bestemmingsplannen




Copyright: Gemeente Rheden