NED. ORG. VRIJWILLIGERSWERK

Uitreiking vrijwilligersprijzen 9 december

Op dinsdag 9 december reikt Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (Vereniging NOV) i.s.m. de Rabobank, de Commissie Vrijwilligersbeleid en Samenleving & Bedrijf drie belangrijke vrijwilligersprijzen uit: Het Nationale Compliment voor het beste vrijwilligersproject, Het GemeentenCompliment voor de gemeente met het meest actieve vrijwilligerswerkbeleid en Het OndernemersCompliment voor het bedrijf met het beste initiatief op het gebied van werknemersvrijwilligerswerk.

De uitreiking vindt plaats in Claus Event Center in Hoofddorp. De presentatie van de avond ligt in handen van Dieuwertje Blok. Girls wanna have fun(met o.a. Manuela Kemp, Loïs Lane en Frederique Spigt), Slagwerkgroep Tramontana en gypsy-band Basily verzorgen de muziek tijdens de avond.

Publieksprijs
Naast de Complimenten worden er op 9 december ook publieksprijzen uitgereikt. Het Nederlandse publiek heeft tussen 24 november en 4 december via www.nov.nl een stem kunnen uitbrengen op haar favoriete project, gemeente of bedrijf.

Samen Werkt
Samen Werkt is in 2003 het thema voor de Complimenten. Dat betekent dat er door de verschillende jury's extra gelet wordt op verrassende en succesvolle samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, gemeenten en vrijwilligersprojecten.

SIRE-campagne vrijwilligerswerk
Op de dag van de uitreiking, op 9 december, zal SIRE haar campagne Ontdek je Tweede Ik!over vrijwilligerswerk lanceren en symbolisch overhandigen aan Erica Terpstra, de nieuwe voorzitter van NOC NSF. De campagne portretteert mensen die door het vrijwilligerswerk een nieuwe kant van zichzelf ontdekt hebben. De boodschap van de campagne is dat je vrijwilligerswerk voor anderen doet, maar ook voor jezelf.