Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Regionaal - aankondiging snelheidscontroles

Publicatiedatum: 08-12-2003

Het verkeershandhavingsteam van de politie houdt morgen, dinsdag 9 december, ondermeer snelheidscontroles op de volgende wegen in de regio:


- Koningsweg (N311) in Arnhem, in de ochtenduren;
- Binnen de bebouwde kom op verschillende plaatsen in de Liemers, in de ochtenduren.

Het verkeershandhavingsteam controleert op deze locaties, omdat hier veel ernstige ongevallen plaatsvinden. Uit ongevallenanalyses is gebleken dat deze ongevallen veelal zijn gerelateerd aan snelheid. Bij deze controles wordt tevens aandacht besteed aan het gebruik van autogordels en helm. Ook op andere wegen zijn snelheidscontroles mogelijk.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Wageningen, man aangehouden voor mishandelen meisje
Publicatiedatum: 08-12-2003

Een 44-jarige man uit Ede is maandagochtend aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 12-jarig meisje uit Wageningen. Het meisje was onderweg naar school en fietste over de Nijenoord Allee richting Noord-West. Net na de stoplichten ter hoogte van Dijkgraaf fietste het meisje langs de 44-jarige man die aan de kant van de weg liep. Op het moment dat het meisje de man passeerde sloeg de man haar in het gezicht. Hierdoor liep ze een gescheurde lip op. Een andere man zag het gebeuren en schoot het slachtoffer te hulp. Aan de hand van de signalementomschrijving wisten de gewaarschuwde agenten de verdachte snel op te sporen. De man werd aangehouden bij de kruising van de Stadsbrink met de Churchillweg. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau, waar proces-verbaal opgemaakt is. Het meisje zou voor controle naar de huisarts gaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606