Eemland noord 09.40 uur

Utrecht 09-12-2003 - Persberichten district Eemland noord

Aanrijding letsel

BAARN Op de Amsterdamsestraatweg vond maandagmiddag een aanrijding tussen een bromfietser en een automobilist plaats. Hierbij raakte de bromfietser gewond.

Een 17-jarige jongen uit Amersfoort reed omstreeks 17.30 uur met zijn bromfiets over de linkerzijde van het fietspad van de Amsterdamsestraatweg uit de richting van de rotonde. Vanuit de richting Soest kwam een 34-jarige vrouw uit Baarn met haar auto aanrijden. Ter hoogte van de Van Lenneplaan wilde de vrouw rechtsaf slaan. Omdat de jongen geen verlichting op zijn bromfiets voerde en donker gekleed was, zag de vrouw hem niet. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de jongen gewond raakte en naar het Lichtenbergziekenhuis gebracht werd. De vrouw bleef ongedeerd.

Jongen aangehouden op verdenking van aanranding

SOEST - Op donderdag 4 december is in Soest een 16-jarige inwoner van deze gemeente aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij aanrandingen.

Deze feiten vonden plaats vanaf 11 oktober en bleven beperkt tot de gemeente Soest. De dader opereerde steeds op dezelfde wijze: hij fietste achter zijn slachtoffers aan en bij het passeren werd hij handtastelijk. Hierop kwamen er naast een aantal meldingen - zeven aangiften binnen.

Het politie onderzoek naar deze feiten resulteerde in de aanhouding van de 16-jarige jongen. Hij is gehoord en heeft inmiddels vijf aanrandingen bekend. De jongen is voorgeleid bij de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Vrouw aangehouden na belediging

BAARN Maandagmiddag heeft de politie op de Eemnesserweg een vrouw aangehouden voor belediging en bedreiging.

Omstreeks 15.30 uur werd de politie gebeld door een geldinstelling dat een vrouw moeilijkheden aan het maken was. Ter plaatse trof de politie een 54-jarige vrouw uit Baarn aan. De vrouw had een meningsverschil met een medewerker en schold het voltallige personeel uit. Ook bedreigde de vrouw meerdere mensen met de dood en beledigde zij een politieman. De politie heeft haar aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.