Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht 09-12-2003 - Persberichten district Utrecht

Verkeer- en alcoholcontrole
UTRECHT Op donderdag 4 december werd er op t Goylaan en de Briljantlaan een alcoholcontrole gehouden. Op de Weinesteinlaan en de Kroonstraat hield de politie een scooter- en bromfietscontrole.

Van 18.00 uur tot 20.00 uur controleerde de politie op de Briljantlaan en van 20.30 uur tot 23.00 uur op t Goylaan op alcohol. In totaal werden 519 bestuurders gecontroleerd. Er werden geen aanhoudingen verricht.

Tussen 13.30 uur en 17.00 uur controleerde de politie scooters en bromfietsers op de Weinesteinlaan. s Avonds werd de controle voortgezet op de Kroonstraat. In totaal werden 95 bestuurders staande gehouden. Er werd 115 keer bekeurd voor feiten als: overschrijden van de maximum constructiesnelheid, het niet kunnen tonen van het verzekeringsbewijs, het negeren van rood licht, ondeugdelijke verlichting en het niet dragen van een helm.

Overval op woning
UTRECHT- Op maandagochtend werd een man en een vrouw overvallen in hun woning. Omstreeks 10.00 uur werd er aangebeld bij een woning aan de Merwedekade in Utrecht. De vrouw deed open en voor de deur stonden twee mannen. De mannen bedreigden de vrouw met een vuurwapen en duwden haar naar binnen. In de woning moest de vrouw een geldbedrag afgeven. De vrouw werd samen met een man (gegevens onbekend) opgesloten in een vertrek. De twee overvallers verdwenen vervolgens weer. Door de overval raakte de man hevig geëmotioneerd en kreeg problemen aan zijn hart en werd opgenomen in het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Marco Polo; 0900-8844.

Berover aangehouden
UTRECHT- Op maandagavond werden een man aangehouden nadat hij een andere man had bestolen. Omstreeks 23.45 uur liep een 23-jarige man uit Utrecht over het Vredenburg. De man werd aangesproken door een 29-jarige man uit Utrecht. Deze man vroeg naar de portemonnee van de 23-jarige. De man uit Utrecht gaf deze niet af. De berover trok vervolgens de portemonnee uit zijn hand er ging er vandoor. De achtervolging werd ingezet, de man werd vastgehouden en de politie werd gewaarschuwd. De berover is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Onder invloed
UTRECHT- Op maandagavond werd een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. Omstreeks 20.30 uur zagen buurtbewoners dat een 60-jarige automobilist uit Utrecht in een auto stapte op de Johannes Bekastraat. De man was waggelend naar zijn auto gelopen en kennelijk onder invloed. De politie werd gewaarschuwd en collegas van de parkeerbrigade gaven de man een stopteken op de Abraham Bloemstraat. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau en hier blies hij 860 ug/l. Tevens bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs, zijn auto niet was gekeurd en niet was verzekerd.

Man aangehouden
UTRECHT- Op maandagmiddag werd een geweldpleger aangehouden. Omstreeks 15.00 uur kreeg de politie de melding dat een meisje was geslagen door een jongen. Het 17-jarige meisje uit Hilversum stond te wachten op de bus aan de Kardinaal de Jongweg. Een 12-jarige jongen uit Utrecht was hier met melk aan het spelen en dit kwam op de jas van het meisje. Het meisje zei hier wat van en de jongen begon haar direct uit te schelden. De bus kwam er aan en de jongen pakte het meisje bij haar nek en sloeg haar in het gezicht. Hij meisje stapte vervolgens in de bus en ging dichtbij de buschauffeur zitten. De jongen stapte ook in de bus en na enige tijd sprak de jongen wederom bedreigende taal uit naar het meisje en hij stapte vervolgens uit. De politie werd gewaarschuwd en trof de zeer jeugdige geweldpleger aan op de Tripkade. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Jongen geslagen
UTRECHT- Op maandagochtend werd een jongen geslagen en geschopt door een aantal personen. Omstreeks 08.15 uur reed een 14-jarige jongen uit Utrecht op zijn fiets over de Taagdreef. Bij de kruising Taagdreef Vader Rijndreef werd de jongen aangesproken door een vijftal jongens. De jongen werd in een steegje van zijn fiets afgetrokken en viel op de grond. Hij werd vervolgens geschopt en geslagen door de groep. Na dit geweld verdwenen de jongens weer. De 14-jarige liep door dit geweld een pijnlijke nek, een gezwollen jukbeen en een beschadiging aan zijn netvlies op.De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Utrecht noord; 0900-8844.