NMBS

08/12/2003

Viaduct Herman Debroux
NMBS stelt 2600 bijkomende zitplaatsen ter beschikking van haar klanten

Op de verbinding Namen-Brussel zet de NMBS iedere werkdag tussen 7 en 9 uur een tiental treinen in van Namen naar Brussel. In de andere richting rijden er tussen 16 en 18 uur een tiental treinen van Brussel naar Namen. Tussen Ottignies en Brussel rijden er tijdens de spitsuren een twintigtal treinen: een tiental naar Brussel 's ochtends en een tiental 's avonds naar Ottignies. Dit stemt overeen met ongeveer 15 000 zitplaatsen tijdens zowel de ochtend- als de avondspits.

Als reactie op de sluiting van de Debroux-brug vult de NMBS dit reeds grote treinaanbod aan door bijkomende rijtuigen te voegen aan huidige treinen. Op die manier worden al vanaf vanavond en voor de volgende dagen ongeveer 2600 bijkomende plaatsen aangeboden tijdens de ochtend- en avondpiek (1300 's morgens en 1300 's avonds).

Daarenboven zal voorlopig 's morgens de P-trein 7405 en's avonds de P-trein 8405 een bijkomende stop maken in Groenendaal.

Groenendaal: 7.52 uur - Brussel-Luxemburg: 8.00 uur - Brussel-Zuid: 8.21 uur
Brussel-Zuid: 16.57 uur - Brussel-Luxemburg: 17.20 uur - Groenendaal: 17.31 uur

De treinen stoppen eveneens in de stations Brussel-Schuman, Brussel-Centraal en Brussel-Noord.

De NMBS raadt haar klanten, in de mate van het mogelijke, aan om hun vertrek te spreiden over de hele piekperiode en niet te aarzelen om zich naar een andere station langs de lijn Namen -Brussel te begeven, waar de treinen van en naar Brussel ook stoppen (bijvoorbeeld Gembloux, Ottignies, Rixenart, Genval, Terhulpen).

De dienstregeling van de treinen kan worden geraadpleegd op de internetsite van de NMBS alsook in de stations. Telefonisch kan men terecht op het nummer 02/528.28.28. Voor klanten met een telefoontoestel met draaischijf is dit nummer 02/555.25.55.

Bovendien, en dit tot de situatie is genormaliseerd, zal de NMBS tijdens de spitsuren personeel ter beschikking van de klanten houden in de stations Bosvoorde, Groenendaal en Hoeilaart om hen zo goed mogelijk met informatie bij te staan.