Eemland zuid 09.30 uur

Utrecht 09-12-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Waterscooter

AMERSFOORT In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 december heeft de politie een auto en een waterscooter in beslag genomen.

Rond 01.50 uur reden politiemensen op de Rondweg oost. Zij zagen dat een Ford Escort met aanhangwagen van de Rijksweg A1 de afrit nam. De politiemensen zagen dat op de aanhangwagen een waterscooter stond. Gezien het vreemde tijdstip om met en dergelijk apparaat rond te rijden, keerden zij hun auto en gingen achter de auto aan.

Daarbij zagen zij dat achter de Ford een Audi reed.

Op de Laan van Emiclaer stopte de Ford, de bestuurder stapte uit en rende weg. De politiemensen gingen achter hem aan, maar zagen dat de Audi vervolgens bij de Ford stopte. Eén politieman rende daarop achter de Fordbestuurder aan, terwijl de ander naar de Audi reed. De Audi reed daarop hard weg, pikte de Fordbestuurder op en ging er vandoor. Zij wisten te ontkomen.

De Ford met aanhangwagen en waterscooter bleven achter en zijn in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de auto, waterscooter en naar de beide verdachten.

Vrouw mishandeld

AMERSFOORT Op maandag 8 december werd een vrouw zonder enige aanleiding mishandeld.

Rond 23.35 uur fietste een 54-jarige vrouw uit Hooglanderveen over de Ringweg Randenbroek in de richting van de Hogeweg. Plotseling kwam er een jongen naast haar fietsen en zonder enige aanleiding sloeg hij haar meerdere malen op haar bovenarm. De vrouw kwam bijna ten val en zei dat de jongen van haar af moest blijven. Daarop kreeg zij nog meer klappen en enkele schoppen. Daarna fietste de jongen naar een groepje van een vijftal jongens. Zij fietsten op drie fietsen weg.

Door de politie werd een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar de verdachte werd niet meer aangetroffen. De vrouw is door politiemensen naar huis gebracht.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Zonder handen

AMERSFOORT Op maandag 8 december raakte een fietser gewond bij een valpartij.

Rond 23.20 uur fietste een 17-jarige jongen uit Amersfoort over het fietspad van Het Masker. Daarbij dacht hij zonder handen te kunnen fietsen, maar dit had tot gevolg dat hij ten val kwam. Hij werd door een voorbijganger op straat aangetroffen. Hij had een hoofdwond opgelopen en de voorbijganger belde de ambulance. Het slachtoffer is per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis gebracht.

Fietsster gewond

AMERSFOORT Op maandag 8 december raakte een fietsster gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond Rond 17.45 uur reed een 25-jarige automobiliste uit Amersfoort over de Kruiskamp, komende uit de richting van de Scheltussingel. Op de kruising met de Bloemendalsestraat / Hooglandseweg-zuid verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende 58-jarige fietsster uit Hoogland. Dit met een aanrijding tot gevolg.

De fietsster kwam ten val en klaagde over pijn in haar heup en elleboog. Zij werd per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Dorstige winkeldievegge

AMERSFOORT Op maandag 8 december werd een vrouw op winkeldieftal betrapt.

Rond 16.00 uur deed een vrouw boodschappen bij een winkel aan het Euterpeplein. Zij deed de boodschappen in haar winkelwagentje, maar stopte een twaalftal flesjes bier en enkele potjes kruiden in haar tas en jas. Zij rekende de boodschappen in het wagentje af, maar betaalde de overige goederen niet. De vrouw, 36-jarige vrouw uit Amersfoort, werd aangehouden en even later aan de politie overgedragen.

De vrouw bekende de diefstal en zij kreeg een bekeuring van 130,-. Als zij die niet betaald, dan moet zij binnenkort voor de rechter verschijnen.

Gaslekken

AMERSFOORT Op maandag 8 december heeft er op twee locaties gas gelekt.

Rond 12.30 uur kreeg de politie de melding van een gaslek in een gebouw aan de Grote Koppel. Ter plaatse bleek het te gaan om een leegstaand en gedeeltelijk gesloopt houten gebouw. De politiemensen zagen dat de elektriciteitsmeter en de gasmeter waren vernielden dat er uit de gasbuis veel gas ontsnapte.

Het gas- en elektriciteitsbedrijf werd in kennis gesteld en door de politie werd de directe omgeving afgezet. Door medewerkers van het gas- en elektriciteitsbedrijf werden de gasleiding en de elektriciteit buiten het pand middels een noodreparatie afgesloten. Op dinsdag 9 december worden het gas en de elektriciteit volledig afgesloten van het hoofdnet.

Rond 15.35 uur haalde een vrachtwagen een container weg op de Anna Paulownalaan. Voor het opladen van de container werd de vrachtwagen gestempeld. Daarbij stond één van de stempels op het trottoir. Daar zakte hij doorheen, waardoor een onderliggende gasleiding lek raakte.

Door de politie werd de omgeving afgezet en het gasbedrijf slaagde er snel in het lek te dichten.