Politie Drenthe

dinsdagmorgen 09-12-03

Assen 09-12-2003 - Nieuws van Politie Drenthe

Aanrijding met letsel

EMMEN Gistermorgen vond er een aanrijding plaats op het fietspad van de Dordsestraat. Een 16-jarig op haar fiets rijdend meisje uit Erica, die uit zuidelijke richting kwam, liet een tegemoet komende bestuurster van een bromfiets niet voorgaan terwijl ze af wilde slaan. Een aanrijding was het gevolg. De 16-jarige jongedame werd met gezichtsletsel overgebracht naar het Scheperziekenhuis. De 16-jarige bromfietsbestuurster kwam met de schrik vrij. Beide voertuigen raakten beschadigd.

Woninginbraak

EMMEN Gisteravond werden bewoners van een woning aan de Dopheide opgeschrikt terwijl ze lagen te slapen. De bewoonster bemerkte dat de slaapkamerdeur geopend werd waarna de inbreker meteen de benen nam. Door de glaslatten van een deur te verwijderen kon deze binnenkomen. In eerste instantie heeft men niet kunnen ontdekken of er iets ontvreemd is.

Inbraak café

ASSEN In de nacht van zondag op maandag werd er ingebroken in een café aan de Rolderstraat. Door een toegangsdeur te verbreken heeft de dader zich de toegang verschaft. Diverse speelautomaten en een sigarettenautomaat werden opengebroken. Er is een onbekend geldbedrag weggenomen. De 33-jarige uit Assen afkomstige eigenaar deed aangifte.

Winkeldiefstal

EMMEN Gistermiddag werd een 34-jarige Amsterdammer betrapt tijdens een winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Weerdingerstraat. De man had 13 tubes tandpasta ter waarde van 48,75 in zijn jaszakken gestopt en wilde zonder te betalen de winkel verlaten. De man werd aangehouden en ingesloten. Hij bekende de diefstal. De man is in verzekering gesteld omdat hij van meerdere winkeldiefstallen verdacht wordt.

Poging diefstal met geweld

TYNAARLO Gisteravond wist een 33-jarige inwoner van Tynaarlo te voorkomen dat hij door een onbekende man van zijn jas werd beroofd. In de Rozenstraat werd de man uit Tynaarlo plotseling aangesproken door de onbekende die hem gelijk bij de mouw van de jas pakte en hem vertelde dat hij zijn jas wilde hebben. Nadat het slachtoffer zich losrukte wilde de verdachte dit nogmaals proberen waarna het slachtoffer hem een dreun verkocht. Deze nam hierop direct de benen. Het gaat om een ongeveer 35 jaar oude blanke man, ongeveer 1.85 meter groot, lang sluik onverzorgd haar tot op de schouders en ondanks de kou slechts gekleed in een T-shirt. Een getuige wist te melden de man gezien te hebben op vrijdagavond 5 december terwijl hij toen gekleed was in een lange groene jas. Getuigen die mogelijk meer kunnen vertellen over deze man kunnen bellen met politie Drenthe via 0900-8844.

In aanbouw zijnde hennepkwekerij ontmanteld

ECHTEN Gistermorgen werd een in aanbouw zijnde hennepkwekerij aan de Velingweg ontmanteld. De kwekerij was gevestigd in een vrijstaande schuur naast de woning. De 42-jarige uit Moordrecht afkomstige bewoner en tevens verdachte, verklaarde niets van de activiteiten af te weten welke plaats vonden in de door hem verhuurde schuur. Tevens werden er 2 uit Slowakije afkomstige illegale vreemdelingen aangetroffen van respectievelijk 50 en 26 jaar. Deze mannen zijn als getuige gehoord en overgedragen aan de vreemdelingendienst. De 42-jarige verdachte en zijn 33-jarige vriendin worden vandaag door de politie gehoord. De aangetroffen goederen van de hennepkwekerij zijn inbeslaggenomen en afgevoerd en vernietigd door de gemeente,

Lokaalvredebreuk

ASSEN Een 32-jarige Assenaar kreeg gisteravond een transactie aangeboden van 130,- De man weigerde in een supermarkt aan de Minervalaan, nadat hij door een beveiligingsbeambte hierover aangesproken was, gebruik te maken van een winkelwagen of mandje. De man die zich niet wilde houden aan de huisregels van de supermarkt werd toen meerdere malen gevorderd de winkel te verlaten. Dit weigerde de man waarna hij door de politie werd aangehouden.

Snelheidsduivel gepakt

NOORDSCHESCHUT Vanmorgen werd een 25-jarige Hoogevener op de Coevorderstraatweg in zijn auto bekeurd. De bestuurder reed met een snelheid van 135 kilometer per uur terwijl de wettelijke maximumsnelheid ter plaatse 60 kilometer per uur is. Tevens bleek na onderzoek dat de APK verlopen was en dat de auto niet verzekerd was. De auto werd inbeslaggenomen en het rijbewijs van de man werd ingevorderd.