Binnensticht 10.15 uur

Utrecht 09-12-2003 - Persberichten district Binnensticht

Zonder rijbewijs

ZEIST Op maandag 8 december werd een man aangehouden voor diverse overtredingen.

Rond 21.00 uur zag een getuige dat een automobilist op de Utrechtseweg in de buurt van de Berenkuil tot driemaal toe door het rode verkeerslicht reed. Hij gaf dit via zijn gsm door aan de politiemeldkamer.

De meldkamer gaf de melding door aan diverse politie-eenheden. Politiemensen zagen de betrokken auto even later op de Utrechtseweg rijden en gingen achter het voertuig aan. De bestuurder kreeg een stopteken en stopte op de Walkartweg. De bestuurder, een 27-jarige man uit Zeist, bleek eerder dit jaar een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben gekregen en mocht dus geen auto besturen. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Op het politiebureau beledigde hij politiemensen. Tevens bleek hij het ongeldig verklaarde rijbewijs niet te hebben ingeleverd, maar bij zich te hebben.Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden terwijl hem zijn rijbevoegdheid was ontzegd en voor belediging. Hij kreeg bekeuringen voor het niet op eerste vordering tonen van het rijbewijs en kentekenbewijs en het niet inleveren van een ongeldig verklaard rijbewijs. De auto van de man is in beslag genomen.

Uitrijden mest

MAARTENSDIJK Op maandag 8 december werd een man bekeurd voor het illegaal uitrijden van mest.

Rond 15.40 uur zagen politiemensen dat er op een perceel grasland aan de Achterweteringseweg breedwerpig mest was uitgereden in plaats van het in de grond in te brengen. Kennelijk was de boer daarbij dronken geweest of had het in de nachtelijke uren gedaan, want de rijsporen liepen niet echt recht.

De politiemensen gingen naar de 62-jarige boer uit Maartensdijk toe. Hij gaf toe in de nachtelijke uren vijf tanken gier te hebben uitgereden, omdat zijn mestput vol zat. Tegen de boer is proces-verbaal opgemaakt.