TNO


TNO

Nieuws

Nieuws

MKB in de maakindustrie krijgt Applicatiecentrum

09-12-2003 - Het Nederlandse MKB in de maakindustrie krijgt een Applicatiecentrum Productietechnologie dat zich richt op de toepassing en verspreiding van productiekennis. Vanaf vandaag wordt gewerkt aan de realisatie van dit centrum. De partners die zich hiervoor inzetten zijn het ministerie van Economische Zaken, Koninklijke Metaalunie, FME/CWM, Mikrocentrum, NEVAT en TNO. Ook enkele bedrijven (CMF, Mecon, Philips CFT) zijn nauw bij deze activiteiten betrokken. De officiële aftrap wordt vandaag in Doetinchem gegeven.

Het Applicatiecentrum Productietechnologie moet het MKB geoptimaliseerde en eventueel nieuwe productieprocessen opleveren. Er wordt daarbij prioriteit gegeven aan het daadwerkelijk benutten van bestaande kennis en praktische nieuwe kennis. MKB-ondernemers uit de maakindustrie kunnen straks bij het Applicatiecentrum Productietechnologie terecht met gerichte, praktische vragen.

Naar verwachting wordt het Applicatiecentrum binnen een half jaar daadwerkelijk gerealiseerd.
Het wordt gevestigd in Eindhoven (in het gebouw van TNO Industrie) maar richt zich in zijn activiteiten op het MKB in de maakindustrie in geheel Nederland.

Nieuwsredactie, TNO

Contactpersoon

ing. Jan Smits

TNO Industrie

T 040 265 06 17

j.smits@ind.tno.nl