Politie Zuid-Holland-Zuid

09/12 Ochtend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

09-12-2003 - Persberichten District I

VIER JONGEMANNEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- De politie heeft vier jongemannen aangehouden. Op maandagmiddag 8 december meldde een getuige dat een personenauto vernield zou worden op een parkeerterrein aan de Schenkeldijk. Toen de politie op het terrein aankwam, was de personenauto verdwenen. Wel lagen er glasscherven. De politie zocht de omgeving af en zag enige tijd later vier personen in een auto rijden. De auto was deels vernield. Na een korte achtervolging werd het voertuig staande gehouden op de parkeerplaats aan de Schenkeldijk. De vier jongemannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een 17-jarige jongeman uit Dordrecht bekende de auto te hebben gestolen. Zijn maatjes, een 15-jarige jongeman uit Dordrecht en twee 18-jarige jongemannen, reden vervolgens mee in de auto.

FLESSENTREKKERIJ
ZWIJNDRECHT- Een man is aangehouden. Deze 32-jarige man uit Dordrecht at op maandagavond 8 december in een restaurant aan de Biesbos. Hij was daar samen met twee vrienden. Na de maaltijd vertrokken de vrienden om geld te pinnen. Zij kwamen niet meer terug. Zodoende kon de rekening niet worden voldaan. De eigenaar belde de politie omdat de 32-jarige man deze truc al eerder had toegepast met vrienden. De politie hield de man daarom aan. Hij is ingesloten.

COMPUTERS
DORDRECHT- Een bedrijf aan de Singel heeft een computerdiefstal weten te voorkomen. Op maandagavond 8 december werd ingebroken in het bedrijf. Er was een raam opengebroken. Vervolgens heeft men geprobeerd computers te stelen door kabels los te knippen. Omdat de computer echter goed vastzaten met een hangslot is het niet gelukt de computers mee te nemen.

BOOS
DORDRECHT- Een vrouw is aangehouden. Op maandagavond 8 december kreeg de politie een melding van geluidsoverlast. Vanuit een woning aan de Cornelis van Beverenstraat zou harde muziek komen. De politie betrad de woning. In de woning sliep de 45-jarige vrouw inmiddels. Toen ze wakker gemaakt werd, viel ze uit haar stoel. De vrouw maakte een beschonken indruk. Ze werd boos op de politie en begon een agent te schoppen en te beledigen. De vrouw was niet meer rustig te krijgen. Hierop werd de vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

VERNIELER AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden. De man vernielde in de nacht van maandag op dinsdag 9 december een auto aan de Groenedijk. Een getuige hoorde een klap en zag de man bij de auto zitten. Samen met zijn buurman achtervolgde hij de verdachte. Ze zagen hem even later zitten voor een andere auto die geparkeerd stond aan de Chris J Walsonstraat en stuurden de man weg. Zij belden de politie en gaven het signalement door. De politie hield de man even later aan op de Sint Jorisweg. Hij werd aangehouden en is ingesloten.