Prime Technology Ventures investeert in Europees leiderschap Human Inference

Arnhem, 9 december 2003 - Human Inference, Benelux marktleider op het gebied van datakwaliteitssoftware, heeft met venture capital fonds Prime Technology Ventures (PTV) overeenstemming bereikt over een management buy-out. Met deze transactie werken beide partijen verder aan de versterking van Human Inference's marktpositie. Het management van Human Inference wordt door PTV gesteund in de ambitie de organisatie uit te bouwen tot een Europese softwareleverancier van formaat.

Hugo Verwijs, CEO Human Inference: " Wij zijn heel blij met de investering van PTV. Hiermee kunnen we versneld invulling geven aan onze strategie om met onze succesvolle software ook andere landen in Europa te bedienen."

PTV investeert in bedrijven met een hoog potentieel. Naast hun financiële inbreng, ondersteunen de mensen van PTV de bedrijven ook actief bij hun bedrijfsvoering. Gezien PTV's ervaring met het uitbouwen van bedrijven tot dominante marktpartijen, is dit een zeer waardevolle aanvulling. Sake Bosch, managing partner van Prime Technology Ventures: "Wij verwachten veel van Human Inference. Het bedrijf is marktleider in de Benelux en heeft met haar unieke product grote mogelijkheden om internationaal snel verder te groeien." Prime Technology Ventures investeert in deze fase 3,5 miljoen euro in de onderneming.

Human Inference ontwikkelt intelligente softwaretechnologie voor het waarborgen en verhogen van de kwaliteit van relatiegegevens. Bedrijven en organisaties gebruiken deze software voor identificatie, validatie en manipulatie van hun klantgegevens. Toepassing van software van Human Inference verhoogt onder meer de effectiviteit van direct marketingcampagnes, fraudedetectie en identificatie in call centers. Het is essentieel voor een succesvolle uitvoering van een CRM-strategie. De software heeft tot doel de communicatie en interactie tussen bedrijven en hun relaties te optimaliseren.

Human Inference is opgericht in 1986 en heeft ruim zestig medewerkers. Naast Arnhem, heeft Human Inference nog vestigingen in Duitsland en België. Human Inference levert haar oplossingen onder meer aan banken, verzekeringsmaatschappijen, uitgeverijen, overheid en nutsbedrijven. Onder haar klanten bevinden zich grote namen als ABN AMRO Bank, ING Bank, Deutsche Telekom, Allianz, KPN Telecom en Wolters Kluwer.

Human Inference ontwikkelt haar intelligente software en de inhoudelijke kennis geheel in eigen huis. Software-engineers en linguïsten werken samen aan kwalitatief hoogwaardige producten. Met behulp van kennis, regels en metakennis simuleert de programmatuur menselijk redeneren. Hierdoor is het mogelijk om - ondanks het feit dat de primaire gegevens fouten bevatten of onvolledig zijn - makkelijk het juiste bedrijf of persoon te vinden in een bestand, een naam correct op te maken voor een brief of een adres te standaardiseren. Prime Technology Ventures is een belangrijke venture capital onderneming met vestigingen in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. PTV investeert in Europese technologiebedrijven met een hoog potentieel. Naast financiële inbreng, ondersteunt zij actief het management bij de (internationale) expansie. PTV heeft meer dan 120 miljoen euro onder management, bijeengebracht door een groep van gerenommeerde internationale institutionele investeerders.