Actueel

Gerechtshof Amsterdam winnaar Rechtspraak.nl-trofee 2003
Bron: Raad voor de rechtspraak 's-Gravenhage
Datum actualiteit: 9-12-2003

Het gerechtshof Amsterdam heeft dit jaar de beste deelsite van Rechtspraak.nl. Een onafhankelijke jury heeft deze keuze gemaakt. Dik van Dijk, lid van de Raad voor de rechtspraak maakte dit gisterenmiddag in Utrecht bekend tijdens het congres `Rechtspraak en ICT: het werkt samen'.

Winnaar
Het gerechtshof Amsterdam heeft de prijs gewonnen, omdat zij zich expliciet richt op het geven van informatie aan leken. Met name de kwaliteit van het speciale dossier over de zaak `Volkert van der G.' sprak de jury erg aan. Verder geeft het gerechtshof op overzichtelijke wijze de stagemogelijkheden binnen het gerecht aan en beschikt de site over een virtuele rondleiding. Een lid van de redactie van het gerechtshof Amsterdam, nam gisteren namens de redactie de prijs in ontvangst.

Jaarlijkse prijs
De prijs voor beste deelsite van Rechtspraak.nl wordt jaarlijks door de Raad voor de rechtspraak uitgereikt. Een onafhankelijke jury is belast met de keuze. De Raad heeft de prijs ingesteld om gerechten te stimuleren tot een actief beheer en ontwikkeling van de eigen deelsite, door goede voorbeelden te belonen. De prijs bestaat uit een certificaat, een boek en een dinerbon voor de gehele Amsterdamse redactie van Rechtspraak.nl. De winnaar van vorig jaar was de rechtbank Leeuwarden.