ST. NATIONALE BOOMFEESTDAG

Prinses Catharina-Amalia is Haagbeuk, ofwel Vredestichter.

Uit de Keltische Boomhoroscoop blijkt dat ons nieuwe Prinsesje een Haagbeuk is ofwel Vredestichter. Dit staat geschreven in het boek .de Boomhoroscoop., dat is uitgegeven ter ere van 45 jaar Nationale Boomfeestdag. De Haagbeuk .loopt. o.a van 2 t/m 11 december.

De Kelten bevolkten gedurende vooral de laatste zeven eeuwen voor onze jaartelling grote delen van Europa. In de loop van hun beschaving waren overal heilige bomen te vinden. Een belangrijk onderdeel van het mystieke leven van de Kelten was hun boomhoroscoop. De geboortedatum bepaalt welke boom je levensboom is. Deze geboorteboom brengt niet alleen geluk, maar geeft ook inzicht in je persoonlijkheid, gedrag en levensloop.
..De beschrijving van Haagbeuk volgens het boek .de Boomhoroscoop.: Haagbeuk, Vredestichter (2 t/m 11 december en 4 t/m 13 juni) Haagbeuken willen andere mensen graag helpen en dienen. Ze verstaan de kunst van het luisteren en kunnen zich goed in situaties inleven. Zij willen tegenstellingen overbruggen. De haagbeuk is zeer vergevingsgezind en geeft iedereen gelijke kansen.

Vrienden zal hij nooit aanvallen. Hij levert liever iets van zijn eisen in en berust in dat lot. De Haagbeuk kan zich snel aanpassen aan zijn omgeving. Logisch dus dat hij een graag geziene gast is, te meer daar hij veel aandacht besteedt aan zijn uiterlijk.

De Haagbeuk is op zoek naar erkenning en bewondering. Hij wikt en weeg,
bang het verkeerde te kiezen. De Haagbeuk heeft een sterk plichtsbesef.

Het leven van de Haagbeuk is beheerst en gedisciplineerd, maar diep van binnen sluimeren vele wensen. Hij verlangt naar een romantische partner en warmte.
De Haagbeuk is in de liefde niet op zoek naar het alledaagse, maar fantaseert graag en laat zich liever nog verrassen. Het is moeilijk voor zowel de Haagbeuk zelf als voor zijn partner om zijn gevoelens geheel te bevredigen.
(Bron: de Boomhoroscoop, o.a. Esmée van Doorn;uitgeverij Elmar 2002)

Ondanks het feit dat de Prinses dus eigenlijk een Haagbeuk als Geboorteboom had kunnen krijgen, heeft de Stichting Nationale Boomfeestdag ervoor gekozen de traditie van de Koningslinde voort te zetten en de Prinses een Koningslinde aan te bieden ter ere van haar geboorte. Dit in aansluiting op de Koningslinden die eerder geplant zijn ter ere van de geboorte van Prinses Wilhelmina, Prinses Juliana, Prinses Beatrix en Prins Willem.Alexander. Wanneer de Geboorteboom geplant gaat worden is nog niet bekend.

Meer informatie: Stichting Nationale Boomfeestdag, P.Derksen
06.53359046.


09 dec 03 11:59