LANDesk Software introduceert Patch Manager 8 voor kwetsbaarheidsanalyse en patchmanagement

Directe kostenbesparing en productiviteitsverhoging door betere beveiliging

Reading (GB), 9 december 2003 - LANDesk Software, producent van geïntegreerde beheeroplossingen voor desktops, servers en mobiele apparatuur, kondigt de introductie aan van LANDesk Patch Manager 8. Met de kwetsbaarheidsanalyse en automatische patch update en uitrol, kunnen IT-afdelingen de dreiging die ontstaat als gevolg van beveiligingsfouten in software verminderen. Deze oplossing werkt naadloos samen met de bekroonde LANDesk Management Suite 8 van het bedrijf.

Gartner meldt in een recente onderzoeksnota: "Beveiligingseisen zorgen ervoor dat er een nieuwe focus komt te liggen op een in hoge mate pro-actief kwetsbaarheidsbeheer. Vrijwel continu scannen zal snel de standaardpraktijk worden nu beveiligingsbeheerders worstelen om tijdig de kwetsbaarheden te verhelpen die door softwareleveranciers worden geïntroduceerd. En dat geldt ook voor configuratiefouten die door het interne personeel worden begaan." (Security Demands Drive Shift to Vulnerability Management, M. Nicolett, J. Pescatore, 19 november 2003.)

Andy Nosal van Raymond James Financial weet uit eerste hand welke impact proactief patchmanagement op een organisatie kan hebben. Direct nadat hij hoorde over het Blaster virus gebruikte hij de LANDesk Management Suite om snel de machines te identificeren die de patch nodig hadden. In slechts een uur installeerde hij de patch op alle kwetsbare desktops en wist zo een serieuze bedreiging af te wenden. "Met de toenemende bedreiging van virusaanvallen is Patch Manager de essentiële "just in time" tool om een computer infrastructuur te beschermen. LANDesk Patch Manager 8 is de tool die we zochten om snel kwetsbaarheden te corrigeren terwijl de integriteit van het netwerk niet wordt aangetast."

LANDesk Patch Manager 8 biedt IT-managers alle gereedschappen om het gehele proces van patchmanagement te automatiseren. Zij kunnen aangeven welke software bewaakt moet worden, waarna kwetsbaarheden automatisch geïdentificeerd en beoordeeld worden. Vervolgens kunnen zij de juiste patch downloaden en testen alvorens deze op de geselecteerde systemen te installeren. Tot slot kan het hele patch-proces nog eens worden gecheckt, om er zeker van te zijn dat de patches op de juiste manier werden aangebracht. LANDesk Patch Manager 8 biedt essentiële voordelen op het gebied van patchmanagement, waaronder:


* Gecentraliseerde beoordeling van bepaalde systeemsoftware zorgt ervoor dat nieuwe kwetsbaarheden binnen 48 uur na detectie bekend worden gemaakt. Beheerders zijn zo op de hoogte van de noodzaak om een patch te installeren.


* Dreigingsanalyse - de configuratie van elke computer wordt vergeleken met de database van kwetsbaarheden, waarna mogelijke zwakke plekken worden gerapporteerd.


* Patch-validatie en geautomatiseerde downloads, waardoor patches snel gereed zijn om gedistribueerd te worden. Dit vergroot de doelmatigheid om dreigende gevaren het hoofd te bieden. Het valideren en vooraf testen van patches vergroot de betrouwbaarheid en elimineert de noodzaak om patches opnieuw te moeten installeren.

"Patchmanagement is een continu proces, niet een eenmalige activiteit. Voor elke geïnstalleerde patch lijken er drie nieuwe kwetsbaarheden te verschijnen. Vorig jaar heeft het CERT Coordination Center 4.129 kwetsbaarheden gerapporteerd en heeft 2.982 kwetsbaarheden gesignaleerd in de eerste drie maanden van 2003", zegt Nolan Rosen, vice-president marketing van LANDesk Software. "Door de beoordeling van kwetsbaarheden en het patch-proces te automatiseren, besparen beheerders tijd en geld. LANDesk Software heeft gehoor gegeven aan de wens van haar klanten om Patch Manager 8 te leveren, een tool dat geautomatiseerd patchmanagement combineert met een robuust systeembeheer suite"

Prijzen en beschikbaarheid
LANDesk Patch Manager 8 is een modulair product, dat naadloos samenwerkt met versie 8 van de LANDesk Management Suite console. LANDesk Patch Manager 8 is direct verkrijgbaar via de LANDesk Expert Solution Providers (ESP's) voor een verwachte winkelprijs van 12 US dollar per jaar per node. Een lokale LANDesk Software ESP is te vinden via de website van LANDesk Software: www.landesksoftware.co.uk/contactus.

Over LANDesk Software
LANDesk Software, Inc. is een vooraanstaand leverancier van geïntegreerde software voor desktop- en apparaatbeheer, die zich richt op het ontwikkelen van eenvoudig te gebruiken end-to-end oplossingen voor klanten. Meer informatie over LANDesk Software is te vinden op www.landesksoftware.com.