Openbaar Ministerie

9 december 2003

Politie Brunssum slaat drie vliegen in een klap

De politie heeft maandagmiddag in Brunssum drie mensen aangehouden op verdenking van de illegale opslag en verkoop van vuurwerk, het houden van een hennepkwekerij en de diefstal van
motorvoertuigen. Dat gebeurde tijdens een inval in een woning aan de Hoogenboschweg, waar de politie 2500 kilo vuurwerk aantrof. Dat meldde de politie Limburg-Zuid maandagavond.
Het vuurwerk bestond onder meer uit strijkers, Chinese rollen, flowerbeds, grote vuurpijlen en lawinepijlen. Een van de bewoners, een vrouw, werd aangehouden. In een schuur bij de woning vond de politie een kweekkamer met ongeveer negenhonderd hennepstekjes. Verder nam de politie twee motoren, twee zogenoemde quads (vierwielige motoren) en twee bromfietsen die vermoedelijk gestolen zijn in beslag.
De politie arresteerde naast de vrouw nog een 28-jarige man uit Heerlen en een 41-jarige man uit Kerkrade. Die verzetten zich zo hevig tegen hun aanhouding dat de politie pepperspray moest gebruiken. De drie aangehouden verdachten zitten inmiddels in een politiecel.