Provincie Zuid-Holland


---

---

---
Waarnemend burgemeester

De Commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland, de heer J. Franssen, heeft ir. L.E. Stolker-Nanninga benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Ter Aar.Zij neemt de taken waar van zittend burgemeester A.J. Epskamp, die vanwege ziekte zijn functie tijdelijk heeft moeten neerleggen.

Op 9 december is mevrouw L.E. Stolker-Nanninga beëdigd door de Commissaris van de Koningin J. Franssen. Zij zal vanaf deze datum de leiding op zich nemen van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ter Aar. Waarneming van de burgemeestersfunctie is wenselijk vanwege het langdurig ziekteverlof van zittend burgemeester Epskamp. Dit verlof kan naar het zich laat aanzien nog enkele maanden duren. De fractievoorzitters van de gemeenteraad van Ter Aar hebben op maandag 8 december op het provinciehuis kennisgemaakt met mevrouw Stolker en hun instemming betuigd met de benoeming.

Mevrouw Stolker (57 jaar, lid van de PvdA) kan bogen op een ruime bestuurlijke ervaring. Gedurende twee aaneengesloten zittingsperioden was zij lid van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland (van 1987 tot 1995). In de jaren daarna was zij voor korte perioden waarnemend burgemeester in achtereenvolgens de gemeenten Brielle, Boskoop en Maasland. Mevrouw Stolker is van huis uit bouwkundig ingenieur en lid van diverse adviescommissies op het terrein van milieu en ruimtelijke ordening.

Bron: afdeling Communicatie 070 - 66 22

---