Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Nieuwsbericht, 09-12-2003

Subsidie voor SCEN-project

Staatssecretaris Ross geeft voor dit jaar en volgend jaar bijna 470.000 euro subsidie aan het project Steun en consultatie bij euthanasie in Nederland (SCEN).

Ruim 200.000 euro is bedoeld voor scholing, registratie, communicatie en coördinatie. Daarnaast reserveert de staatssecretaris 107.000 euro voor de uitbreiding van de SCEN-taken naar ziekenhuizen en verpleeghuizen. Het resterende bedrag (bijna 154.000 euro) vormt een activiteitensubsidie, die loopt tot 1 januari aanstaande.

De staatssecretaris schrijft dit in een brief aan artsenorganisatie KNMG, waarmee zij reageert op subsidieaanvragen van de KNMG. Het SCEN-project startte in 1999 en is na verlenging in oktober 2003 afgerond. Voor een structurele voorziening heeft de staatssecretaris zich laten adviseren door het College Tarieven Gezondheidszorg (CTG). Het CTG heeft een consultatietarief vastgesteld van 272 euro en voorgesteld de centrale taken van de SCEN via een aparte subsidie te financieren. De staatssecretaris heeft dit advies overgenomen. Vorige week ontstond commotie omdat de KNMG aangaf het project te willen stoppen.

Het SCEN-project is opgezet om huisartsen bij euthanasie de mogelijkheid te bieden onafhankelijk advies in te winnen bij een andere arts.

Subsidie SCEN-artsen
1.
Subsidie SCEN-artsen
Kamerstuk, 8-12-2003

Om het kamerstuk op te halen: Zie het origineel