Universiteit Maastricht

Universiteit Maastricht
Persbericht
9 december 2003

Eerste plaats in Keuzegids Hoger Onderwijs

De Universiteit Maastricht (UM) is de universiteit met het beste onderwijs. Dat blijkt uit de Keuzegids Hoger Onderwijs 2003/2004 die vandaag is verschenen. De UM eindigt met een eindcijfer van 7,10 op de eerste plaats, voor de universiteiten van Enschede en Eindhoven. Het klassement is gebaseerd op de oordelen van studenten en deskundigen (visitatiecommissies) samen.

De UM ziet in het predidaat universiteit met het beste onderwijs een bevestiging van de kwaliteit van de UM-opleidingen in termen van inhoud en organisatie, studeerbaarheid en faciliteiten. Het oordeel van de Keuzegids moet voor studenten uit binnen- en buitenland de keuze vergemakkelijken om in Maastricht een bachelor- en/of master-opleiding in een internationaal georiënteerde omgeving te gaan volgen.

In de Keuzegids Hoger Onderwijs wordt een oordeel gegeven over de volgende (Engelstalige) bachelor-opleidingen van de UM: Algemene Gezondheidswetenschappen, Cultuurwetenschappen, Econometrics, Economics, European Law School, Fiscaal Recht, Fiscale Economie, Geneeskunde, International Business, Kennistechnologie, Nederlands Recht en Psychologie. De UM verzorgt verder de (Engelstalige) bachelor-opleidingen University College Maastricht, European Studies en Moleculaire Levenswetenschappen.

In de TNS Nipo/IOWO enquête die afgelopen oktober in Elsevier is gepubliceerd kwam de UM als universiteit met de meeste beste opleidingen volgens studenten én hoogleraren uit de bus.

Noot voor de pers:
Meer informatie over de Keuzegids Hoger Onderwijs staat op www.keuzegids.org. Informatie over de opleidingen van de UM staat op www.studiekeuze.unimaas.nl.
De afdeling communicatie van de UM is bereikbaar via tel 043-3882671/3882044. De persberichten van de UM staan ook op internet www.unimaas.nl