Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 december 2003

Gewond na aanrijding

Man raakt gewond bij aanrijding tussen twee personenauto's

Losser

Een 53-jarige automobiliste uit Denekamp sloeg maandagavond 8 december omstreeks 19.25 uur vanuit een uitrit rechtsaf de Oldenzaalsestraat in Losser op. Zij verleende hierbij geen voorrang aan een voor haar van rechts naderende auto, bestuurd door een 22-jarige man uit Oldenzaal. Hierdoor ontstond een aanrijding. De 22-jarige man klaagde over pijn in de borst/buik en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De twee inzittenden van de andere auto, de 53-jarige bestuurster en een naast haar zittende 28-jarige vrouw uit Denekamp, raakten lichtgewond maar hoefden niet naar het ziekenhuis. Dit mede doordat zij een gordel droegen en de airbag de klap goed opving. (bps: 03-159540)

Rijden onder invloed

Automobilist wordt aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol

Saasveld

Politieagenten controleerden dinsdag 9 december omstreeks 00.55 uur een 54-jarige automobilist uit Saasveld op de Bornsestraat in Saasveld. Omdat een blaastest uitwees dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,71 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-159570)

Dronken automobilist aangehouden

Automobilist moet rijbewijs inleveren nadat bleek dat hij met 2,45 promille achter het stuur zat

Losser

Dinsdag 9 december controleerden politieagenten omstreeks 01.50 uur een 37-jarige automobilist uit Losser op de Kloppenstraat in Losser. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, waarop hij werd aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 2,45 promille. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-159577)

Bestelauto gestolen

Medewerker van bedrijf deed aangifte van diefstal van een Volkswagen bestelauto

Goor

Een medewerker van een bedrijf uit Goor deed aangifte van diefstal van een witte bestelauto van het merk Volkswagen en met kenteken VR-PR-31. De auto werd gestolen tussen zaterdag 6 en zondag 8 december vanaf een parkeerplaats aan de Van Kollaan in Goor. De bestelauto is aan de zijkanten beplakt met de tekst 'Albert Heijn bezorgservice', 'Etos' en 'Gall&Gall'. Aan de voorzijde zit een groot logo 'AH'. (bps: 03-159369)

Inbraak in woning

Duizenden euro's aan goederen gestolen uit woning in Hengelo

Hengelo

Door de 30-jarige eigenaar van een woning aan de Jacob Marisstraat in Hengelo werd aangifte van inbraak gedaan. Deze vond plaats tussen zaterdag 6 en zondag 7 december. Door het forceren van een deur werd toegang tot de woning verkregen. Duizenden euro's aan goederen werden gestolen waaronder ruim 200 cd's, ruim 100 dvd's en een computer Pentium 3 van het merk Packard Bell. (bps: 03-158908)

Diefstal vanaf bouwplaats

Reduceertoestellen gestolen vanaf bouwplaats in Hengelo

Hengelo

Door een medewerker van een bedrijf uit Apeldoorn werd aangifte gedaan van diefstal van gereedschap, waaronder een brander en enkele reduceertoestellen voor zuurstof en acetyleen. Het gereedschap werd gestolen vanaf een bouwplaats aan de Marskant in Hengelo. De waarde van de weggenomen goederen is nog niet bekend. (bps: 03-1590226)

Brand in bus

Brandweer blust brand in lijndienstbus

Ambt Delden

Op de Bentelosestraat in Ambt Delden ontstond brand in een lijndienstbus. De chauffeur was zonder passagiers op weg van Hengevelde naar Delden. Hij zag dat het achter in de bus begon te roken en zette de bus op de Bentelosestraat aan de kant. Hij pakte een brandblusser en begon zelf met de bluswerkzaamheden. De brandweer maakte het karwei af. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door kortsluiting bij de bedrading van de koppeling. (bps: 03-159405)

Man glijdt uit

Man glijdt uit door gladheid

Hengelo

Een 61-jarige man uit het Duitse Sehnde liep maandagmiddag 8 december omstreeks 15.15 uur op de Markt in Hengelo ter hoogte van de plek alwaar op marktdagen kramen staan. De bestrating was erg glad, waardoor de man uitgleed en achterover op de grond viel. Hij werd met een wond op zijn achterhoofd en vermoedelijk een hersenschudding per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps; 03-159411)

Fietser gewond

7-jarig meisje op fiets raakt gewond na aanrijding met personenauto

Rijssen

Een 7-jarig meisje uit Rijssen fietste maandag 8 december omstreeks 11.30 uur vanaf het schoolplein de rijbaan van de Lentfertsweg in Rijssen op. Zij fietste hierbij tussen geparkeerd staande auto's door. Een 50-jarige automobilist uit Rijssen reed op dat moment op de Lentfertsweg in de richting van de Karel Doormanstraat. Hij had het fietsende meisje niet gezien en botste met de voorzijde van de auto tegen de rechterzijde van de fiets. Het meisje viel en raakte hierbij een hoofdwond op. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-159292)

Computer gestolen

Kostbare computer van het merk Sun gestolen bij inbraak in bedrijf

Almelo

Door een medewerker van een bedrijf aan de Aalderinkssingel in Almelo werd aangifte gedaan van inbraak, hetgeen plaatsvond op zaterdagavond 6 december. Nadat een deur geforceerd was, werd toegang tot het pand verkregen. Weggenomen werd een kostbare computer van het merk Sun. De waarde van de computer is ongeveer E 60.000,-. (bps: 03-158833)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --