Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (09/12)

Tilburg, 9 december 2003.

Politie houdt eerste radarcontrole op Burgemeester Bechtweg

TILBURG - Gisteren heeft de politie met een radarwagen een eerste snelheidscontrole gehouden aan de Burgemeester Bechtweg. Er passeerden 1043 de snelheidscontrole post en van hen reden er 11 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 107 kilometer per uur. De maximum snelheid op deze weg bedraagt 80 kilometer per uur.

Agenten halen stomdronken moeder
met kinderwagen van de weg

TILBURG - Agenten hebben gistermiddag rond kwart voor vijf aan de Bisschop Zwijssenstraat een 22-jarige vrouw van straat gehaald. De vrouw , die een kinderwagen met daarin een kind bij zich had, werd door de agenten stomdronken en leunend tegen een buspaal aangetroffen. Ter voorkoming van eventuele ongelukken hebben de agenten de vrouw aangehouden terzake openbare dronkenschap en haar en kind overgebracht naar het politiebureau. De dronken vrouw werd in de politiebus recalcitrant. Daarom hebben de agenten de vrouw moeten boeien. Aan het bureau, toen de handboeien werden afgedaan, zag de vrouw kans om één van de agenten een klap in het gezicht te geven. Het kind hebben de agenten bij de vader ondergebracht.

Passerend publiek laat vrouw aan haar lot over Bredase vrouw beroofd

TILBURG - Een 25-jarige vrouw uit Breda is gistermiddag ter hoogte van het Centraal Station aan de Spoorlaan beroofd van haar mobiele telefoon en een herenhorloge. De vrouw werd, toen ze uit het stationsgebouw kwam, aangesproken door een man. De man was erg vriendelijk en gekleed in een net pak. Hij vroeg haar of zij de stad Tilburg kende en als de Bredase de man antwoord geeft vraagt hij haar mee te gaan naar een stiller plekje omdat haar niet goed kon horen omdat hij naar eigen zeggen doof is. Het duo komt dan vervolgens terecht tussen de fietsenstalling van het station en de autoparkeerplaatsen. Daar grijpt de man de vrouw krachtig bij de kin en drukt haar hoofd met enige kracht tegen een muur, waardoor de vrouw duizelig wordt. De man eist van de vrouw dat zij haar bezittingen afgeeft en doorzoekt haar jas. Twee andere mannen, op een fiets en bromfiets komen erbij staan en horen, zo blijkt later, bij de straatrover. Zij schermen de plaats delict af. De Bredase vrouw werd erg bang, temeer omdat allerlei passanten niets ondernemen bij het zien van de beroving. Als de man in het nette pak heeft wat van zijn gading is, springt hij achter op de bromfiets en rijdt weg. Gelet op het feit dat deze beroving op klaarlichte dag werd gepleegd en mede gelet op het feit dat veel mensen deze beroving gezien moeten hebben is de politie op zoek naar getuigen van dit delict. Zij kunnen bellen met het Landelijke Toegangsnummer Politie (LTP) 0900 - 8844. De beroving is in behandeling bij het politieteam Binnenstad.

Tilburger overtreedt winkelverbod

TILBURG - Aan de Jan Heijnsstraat hebben agenten gisteravond rond tien vóór zeven een 46-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man die een winkelverbod heeft voor dit gebied werd door een beveiligingsmedewerker aangehouden en overgedragen aan de gealarmeerde politie. Na verhoor werd de man met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.

Agenten pakken Tilburger op na conflict bij Traverse

TILBURG - Aan de Gasthuisring hebben agenten gisteravond om negen uur een 41-jarige man uit deze stad aangehouden. De man, die onder invloed van alcohol was, had bij Traverse onenigheid gekregen met enkele werknemers van deze hulpverleningsinstantie. Toen hij hierna weer probeerde binnen te komen en hij niet binnen mocht werd de man agressief en schopte en sloeg tegen deuren en ramen. Ook gooide hij met een fiets tegen de voordeur van deze instelling.

Tilburger botst na hartstilstand tegen boom

TILBURG - Een 66-jarige man uit Tilburg is gisteravond in het Tilburgse St. Elisabethziekenhuis overleden. De man was rond vijf vóór halftien met zijn auto van de weg geraakt, vermoedelijk nadat hij een hartinfarct had gekregen. Op weg van Moergestel naar Tilburg kwam de man op de linker weghelft terecht en kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand. De even oude echtgenote van de man, die naast hem in de auto zat, werd met borstklachten voor onderzoek meegenomen naar het St. Elisabethziekenhuis. Door de aanrijding raakte de man bekneld en de brandweer heeft hem uit de auto bevrijd. Personeel van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek (FTO) heeft ter plaatse een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld naar de juiste toedracht van het ongeval.

Agenten houden vandaal aan

TILBURG - Aan de Ringbaan Zuid hebben agenten gisteravond rond de klok van elf uur een 46-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij werd door surveillerende agenten betrapt bij de vernieling van een auto. Hij vernielde twee buitenspiegels en een ruitenwisser.

Agenten halen man met drank op van de weg

TILBURG - Op de Kempenbaan hebben agenten vannacht omstreeks halftwee een 46-jarige man uit Tilburg aangehouden nadat bij controle bleek dat de man met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. Aan het politiebureau blies de man 0.75 promille. Hij kreeg een rijverbod van twee uren opgelegd. De man kreeg verder een transactievoorstel van 190 euro.

Dronken jongen aangehouden

TILBURG - Aan de Heereveldendreef hebben agenten vannacht olm tien voor halfdrie een 17-jarige dronken jongen aangehouden. De agenten troffen de jongen aan op de middenberm van deze weg terwijl zijn fiets verkeersgevaarlijk op de rijbaan lag. Met een proces-verbaal op zak werd de jongen weer ter beschikking van zijn ouders gesteld.

Agenten nemen honkbalknuppels en een mes inbeslag

TILBURG - Aan de Blaakweg hebben agenten vannacht rond vijf uur bij een 24-jarige Tilburger twee honkbalknuppeltjes en een mes inbeslag genomen. Die had de Tilburger onder handbereik in zijn auto liggen, waardoor het wapens worden in de zin van de Wet Wapens en Munitie. De aangetroffen wapens worden vernietigd en tegen de Tilburger wordt proces-verbaal opgemaakt.

92 fietsers op de bon

TILBURG - Tijdens de zevende controledag van de regionale fietsverlichtingsactie zijn in district Tilburg vandaag 92 bekeuringen uitgedeeld.

Team Oisterwijk 2
Tilburg West 59
Tilburg Noord 3
Wilhelminapark 28.

Bron: Carel Bouman