Gemeente Hoogeveen

10 december 2003

* Hoogeveen gedoogt wonen in recreatiewoningen niet *
* Bezwaarschriftencommissie *

* Gemeenteraad vergadert *

* Nieuwe openingstijden *

* Gemeentelijke gebouwen sluiten eerder voor Kerst en Oud en Nieuw *
* Trouwen op Internet *

* Drentse commissie Welstand vergadert *

* Werkgroep Tuindorp ontvangt cheque voor leefbaarheidsproject *
* Hoogeveen opent felicitatieregisters voor prinses Amalia *
* Kerstmarkt in basisschool de Goudvink *
* Uitbetaling uitkeringen voor de kerstdagen *
* Inwonersavond over dorpsregels in dorpshuis 't Dwarsgat Nieuwlande
---

* Gezond en veilig wonen *

* Besluiten gemeenteraad vergadering 27 november *
* Overbrugging naar de gewone huursubsidie *
* Reiniging wijzigt ophaalschema *

+ Goedkeuring wijzigingsplan 'Landelijk Gebied Beilen, wijziging Noorderweg' *

+ Drank en horecawet *

+ Ingekomen bouw- en sloopaanvragen *
+ Bouwvergunningen *

+ Toepassing artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening *
+ Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Hoogeveen gedoogt wonen in recreatiewoningen niet

Bij de gemeente komen regelmatig verzoeken binnen van mensen die toestemming vragen voor permanente bewoning van een vakantiehuisje. Deze vragen komen voort uit de brief van minister Dekker van VROM aan de Tweede Kamer. In deze brief wordt voorgesteld om gemeenten, onder voorwaarden, zelf hun beleid voor bewoning van vakantieverblijven te laten bepalen. Zover is het echter nog niet. Over de brief is nog geen besluit genomen. De gemeente heeft dus ook nog geen beleid over dit onderwerp vastgesteld en heeft hiervoor tijd nodig. Ook wil ze de reacties van diverse maatschappelijke en bestuurlijke instanties op de brief afwachten, omdat deze voor wijzigingen kunnen gaan zorgen. De gemeente Hoogeveen vraagt mensen dan ook om geen verzoeken te doen voor permanente bewoning. Zolang er geen besluit is genomen kan de gemeente daar niets over zeggen en is en blijft het permanent bewonen van een vakantieverblijf verboden.

Permanente bewoning

Er is sprake van permanente bewoning als een vakantieverblijf uw vaste woon- en verblijfplaats is en u niet ergens anders nog een woonverblijf heeft. Enkele redenen waarom u niet permanent in een vakantieverblijf mag wonen zijn:

* de bestemming zoals vastgelegd in het bestemmingsplan wordt niet op de juiste manier ingevuld

* er ontstaat een schaarste aan vakantieverblijven, waardoor er voor anderen minder ruimte overblijft om hun vakantie in Drenthe (Hoogeveen) door te brengen

* als op een recreatieterrein recreëren wordt vervangen door wonen, verdwijnt de recreatieve sfeer. De kwaliteit van het toeristisch product wordt minder

* de voorzieningen in een gemeente (aantal artsen, seniorencentra, culturele instellingen, enzovoort) zijn afgestemd op de behoeften van de plaatselijke bevolking. Permanente bewoning leidt tot een te zware belasting van deze voorzieningen

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling economische zaken van de gemeente, telefoon 291757. Ook zijn er folders over het wonen in een vakantieverblijf verkrijgbaar bij het Voorlichtingscentrum in het Raadhuis.

Bezwaarschriftencommissie

De Bezwaarschriftencommissie houdt openbare hoorzittingen op dinsdag 16 december. De hoorzittingen zijn in Commissiekamer 2 van het gemeentehuis.

* 10.55 uur: de heer Vermeer, Blankvoorn 1 te Hoogeveen naar aanleiding van de uitspraak van de rechtbank, waarbij een beschikking op bezwaar is vernietigd

* 13.00 uur: twee bezwaarschriften, gericht tegen het verkeersbesluit van 24 september 2003, inhoudende verkeersmaatregelen voor de Schoolstraat, Grote Kerkstraat, Wilhelminastraat en de Notaris Mulderstraat.
* 13.45 uur: drie bezwaarschriften, gericht tegen het verkeersbesluit van 30 september 2003, inhoudende de instelling van een tijdgebonden fietsverbod op de Hoofdstraat.
* 15.45 uur: belanghebbenden inzake bezwaren tegen een verleende bouwvergunning voor een loods aan de Zuideropgaande 48 te Hollandscheveld.

Gemeenteraad vergadert

De gemeenteraad van Hoogeveen vergadert op donderdag 18 december in de raadszaal van het gemeentehuis. De vergadering die openbaar is begint om 19.30 uur.De agenda vermeldt onder meer:

* Voorbereidingsbesluit terrein tussen Prins Mauritsplein en Industrieweg.

* Bestemmingsplan 'Wolfsbos, deelplan Leeuweriklaan'.
* Wijziging legesverordening met betrekking tot legesheffing voor planologische procedures.

* Intrekking van de Verordening loonkostensubsidie werkervaringsplaatsen Wiw, Verordening computers voor de minima en de Verordening (re)integratie arbeidsgehandicapten.
* Integraal Huisvestings Plan 2004 primair onderwijs.
* Begrotingswijzigingen 2003 en/of 2004.
Donderdag 11 december
PCB de Krullevaar. Het oud papier wordt opgehaald vanaf 18.30 uur. 't Rastholt en PCB De Regenboog. Het oud papier kunt u naar de containers op het parkeerterrein aan de Tilber (bij de sporthal) in Hoogeveen brengen.
PCB De Weidebloem. De containers staan van 10.00 uur tot 19.30 uur op de parkeerplaats naast de school aan de Schweitzerstraat. Woensdag 17 december
't Kofschip en De Schuthoek. Het papier wordt vanaf 18.00 uur opgehaald in de Schutlanden en Erflanden. Wilt u het papier gebundeld of in stevige dozen aan de straat zetten.
Nieuwe openingstijden
Het Voorlichtingscentrum en de afdeling Burgerzaken hebben nieuwe openingstijden. Deze tijden zijn:
Gemeentelijke gebouwen sluiten eerder voor Kerst en Oud en Nieuw De gemeentelijke gebouwen sluiten op woensdag 24 en 31 december om 12.15 uur voor het publiek.
Trouwen op Internet
Via de website van de gemeente kunt u deze week een huwelijksplechtigheid volgen. Vrijdag 12 december om 13.45 uur trouwen 16.45 uur Rolf Edward Schraa en Alexandra Kleine. Om deze huwelijksvoltrekking rechtstreeks te kunnen volgen gaat u naar www.hoogeveen.nl en klikt u op het cameraatje in de oranje balk.
Drentse commissie Welstand vergadert

De Drentse Welstandscommissie vergadert donderdag 11 december in het kantoor van het Drents Plateau, Stationsstraat 11 in Assen. De vergadering, die openbaar is, begint om 14.00 uur. De agenda vermeldt de beoordeling van bouwplannen in Drenthe, waaronder één in Hoogeveen. Dat is:
* Nieuwbouwwoning, Zuidwoldigerweg 51 te Hoogeveen

Romilda Oelen en Ricardo van Andel (midden), voorzitter en vice-voorzitter van de werkgroep Tuindorp en Eerste-Kamerlid Bert Middel poseren met de cheque.

Werkgroep Tuindorp ontvangt cheque voor leefbaarheidsproject

Hevo Bouwmanagement heeft op donderdag 4 december de Prijs voor het Wijkinitiatief uitgereikt aan de Werkgroep Tuindorp. De werkgroep kreeg een cheque van 10.000 als aanmoediging voor hun project Verbeteren van de leefbaarheid in de buurt Tuindorp. Het is een landelijke prijs.

Bij terugkomst in Hoogeveen is de werkgroep ontvangen in het gemeentehuis door wethouder Thijs Leistra, waarnemend directeur Ineke Dilling van Woonconcept en directeur Klaas Steenhuis van Stichting Welzijnswerk Hoogeveen. Van de gemeente kreeg de werkgroep nog 1000 voor de speeltuin.

Speeltuin

De werkgroep is ruim 5 jaar actief in de wijk Zuid. Door hun initiatieven werd een verouderde speeltuin in ere hersteld, verlichting aangebracht en drempels aangelegd. Sinds een aantal jaren zijn er hulpdiensten actief en houdt de werkgroep in de zomervakantie middagen voor kinderen die niet op vakantie gaan. De gewonnen cheque is een bijdrage voor een grote speeltuin die de werkgroep voor de hele buurt wil realiseren. Deze speeltuin wordt eigendom van de buurtvereniging Tuindorp/Zuid. Zij gaan de speeltuin ook beheren.

Drents Compliment

Werkgroep Tuindorp is ook genomineerd voor Het Drents Compliment. De uitreiking van deze prijs is op donderdag 11 december in het provinciehuis in Assen.

Hoogeveen opent felicitatieregisters voor prinses Amalia

In het raadhuis van Hoogeveen ligt vanaf vandaag, maandag, 10.30 uur een felicitatieregister ter gelegenheid van de geboorte van kroonprinses Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria. Ook is een digitaal register geopend op de gemeentelijke website.

Het papieren register in het raadhuis blijft de gehele week liggen. De openingstijden van het raadhuis zijn: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur en woensdag van 8.30 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.00 uur.

Het papieren register ligt bij het Voorlichtingscentrum, ingang aan de Prins Bernhardstraat.

Het digitale felicitatieregister, dat in ieder geval tot 15 december geopend blijft, is te vinden via www.hoogeveen.nl. Klik vervolgens op 'EEN KROONPRINSES!' in het gele menu.

Brandveiligheid en gezelligheid in Zuidwest Drenthe in evenwicht

De brandweer van Zuidwest-Drenthe ( Hoogeveen, Meppel, De Wolden en Westerveld) hebben een folder laten maken over brandveilige kerstversiering. Deze folder brandveiligheid en gezelligheid in evenwicht wordt uitgereikt aan horecaondernemers, scholen, buurthuizen en kerkgebouwen. In de folder staat informatie over veilige kerstversiering, kaarsen, verlichting, vluchtwegen en brandblusmiddelen. Ook wordt uitgelegd hoe je kan testen of kerstversiering van brandvertragend materiaal is gemaakt.

Kerstmarkt in basisschool de Goudvink

Openbare basisschool De Goudvink houdt op woensdag 17 december een kerstmarkt. De markt aan de Vink 6 begint om 17.30 uur en duurt tot 20.00 uur.

Uitbetaling uitkeringen voor de kerstdagen

Normaal gesproken ontvangt u uw uitkering op de 28^e van de maand. In verband met Kerst streeft de afdeling Sociale Zaken ernaar de uitkeringen op 23 december bij te schrijven op uw rekening. Voor mensen met een postbankrekening wordt dat 1 dag later op de 24^e van de maand. Om dit te kunnen regelen moet uw rofje deze week (vóór 13 december 2003) ingeleverd worden..

Inwonersavond over dorpsregels in dorpshuis 't Dwarsgat Nieuwlande

Op maandag 15 december is er een inwonersavond in dorpshuis 't Dwarsgat in Nieuwlande. Deze avond begint om 20.00 uur en staat in het teken van dorpsregels. Alle inwoners van het dorp zijn hierbij uitgenodigd om aan de discussie over dit onderwerp deel te nemen.

Doel

Uit de enquête in het dorp blijkt onder andere dat er afval in de sloten wordt gedumpt en dat inwoners elkaar nauwelijks durven aanspreken op storend gedrag. Doel van deze avond is dorpsbrede afspraken maken om de leefbaarheid in het dorp te verbeteren. Meer informatie
Wilt u meer informatie over deze avond, dan kunt u contact opnemen met Gea Lunsing, projectleider DOP Nieuwlande,telefoonnummer 291389 of Alies van der Woude, afdeling communicatie, telefoonnummer 291251. Prijsvraag: Wie bedenkt de leukste naam voor verkeersbrug Erflanden In het voorjaar van 2004 begint de bouw van de verkeersbrug in Erflanden. Deze brug is de verbinding tussen Erflanden en Schutlanden. De gemeente wil deze brug graag een toepasselijke naam geven. Daarom vraag de gemeente hulp van de inwoners van Hoogeveen.

Bedenk de leukste en origineelste naam voor de verkeersbrug en win twee kaartjes voor een voorstelling naar keuze in Theater de Tamboer. De naam voor de nieuwe verkeersbrug kunt u invullen op de onderstaande antwoordbon. De antwoordbon kunt u tot zaterdag 10 januari 2004 insturen naar het volgende adres:

Gemeente Hoogeveen
t.a.v. Alies van der Woude
Antwoordnummer 8
7900 WB Hoogeveen.
Antwoordbon
Naam voor de nieuwe verkeersbrug:
Naam :
Adres :
Woonplaats :
Telefoonnummer :
Besluitenlijst B&W
Vorige week heeft het college van Burgemeester en Wethouders ingestemd met de terugkoop van het perceel bedrijfsterrein gelegen aan de Lindberghstraat te Hoogeveen, ter grootte van ongeveer 4.705 m². Ook heeft het college besloten dat een stilstaande meeting van de Hoogeveen Racing Scene (HRS) een keer per maand is toegestaan als er wordt voldaan aan de wet- en regelgeving.

U kunt de wekelijkse openbare besluiten van B&W inzien via www.hoogeveen.nl/benw en in het voorlichtingscentrum in het raadhuis Gezond en veilig wonen

Hoe veilig en gezond is uw woning?. Er zijn verschillende gezondheid-en veiligheidrisico's binnenshuis. Lang niet iedereen is daarvan op de hoogte. Daarom voert het ministerie van VROM van 15 november tot en met 30 januari de campagne Gezond en Veilig Wonen. Hiervoor zijn een cd-rom een folder uitgegeven. De folder Gezond en Veilig Wonen is verkrijgbaar in het voorlichtingscentrum van de gemeente. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Ministerie van VROM: www.vrom.nl. Besluiten gemeenteraad vergadering 27 novemberDe gemeenteraad van Hoogeveen hield 27 november zijn maandelijkse vergadering. Hieronder treft u een selectie uit de besluiten.

* Er waren mondelinge vragen van de raadsleden Slottje en Fidom. Naar aanleiding van de vragen van Slottje gaf wethouder Leistra toe dat hij zich had vergist toen hij eerder in de raad aangaf dat het beleid voor verdeling van kavels voor woningbouw in strijd is met het Europese recht. Naar aanleiding van de vragen van Fidom legde de burgemeester uit dat het college de oplossing van een overlastprobleem in Trasselt belangrijker had gevonden dan het volgen van de juiste procedure om een jongerenontmoetingsplaats op te richten.

* Een motie van de VVD waarin het college wordt gevraagd om een plan te maken voor de vernieuwing van de lokale economische structuur werd alsnog aangenomen met 16 tegen 13 stemmen. Het CDA, de ChristenUnie en de fractie Wagelaar achtten de motie overbodig en waren dus ertegen.

* De raad stelde een verordening vast waarin hij aan het college de kaders geeft voor het financiële beleid, het financiële beheer en de organisatie daarvan. Verder stelde raad ene verordening vast waarin hij de kaders vaststelt voor de controle daarop.
* Bij de vaststelling van de opzet voor een gemeentelijk verkeers- en vervoersplan nam het college een motie over van raadslid Fidom. De motie verzocht het college bij de spoorwegen en de provincie te pleiten voor Hoogeveen als intercitystation en met de provincie en vervoerbedrijven te zoeken naar vernieuwende vormen van openbaar vervoer voor de dorpen.

Overzicht besluiten

Voor een compleet overzicht van de raadsbesluiten kunt u terecht op de gemeentelijke website www.hoogeveen.nl. Klik op Politiek en Bestuur en kijk in het raadsinformatiesysteem bij de raadsvergadering van 27 november 2003.

Vangnetregeling bij forse daling inkomen

Overbrugging naar de gewone huursubsidie

Vrijwel iedereen kent de huursubsidie, een bijdrage in de huur als het inkomen onder een bepaalde grens komt. Maar hoe moet het verder als uw inkomen plotseling fors daalt door bijvoorbeeld werkloosheid? Dan heeft u niet meteen recht op de gewone huursubsidie. Daarom is er sinds enkele jaren een regeling die veel minder bekend is: de Vangnetregeling Huursubsidie. Het is een overbrugging naar de gewone huursubsidie.

Het recht op huursubsidie hangt af van uw inkomen in 2002. Dat is het peiljaar. Maar stel dat uw inkomen dit jaar aanzienlijk lager uitvalt ligt dan in 2002, dan heeft u op dit moment vanwege uw inkomen van vorig jaar geen of minder gewone huursubsidie. In zo'n geval kunt u een beroep doen op de Vangnetregeling Huursubsidie.

Medebewoners

U kunt gebruik maken van de Vangnetregeling als uw belastbaar inkomen tenminste 20 procent lager is dan in 2002. Daarbij wordt gekeken naar het totale gezinsinkomen. Dus ook de inkomsten van medebewoners tellen mee. Ook moet u voldoen aan de voorwaarden voor de gewone huursubsidie.

Als uw inkomen onlangs flink is gedaald en u denkt in aanmerking te komen voor een bijdrage uit de Vangnetregeling doe dan binnen drie maanden een aanvraag. Want dan krijgt u een bijdrage met terugwerkende kracht.

Terugwerkend

Een voorbeeld: per 1 maart is uw inkomen met minstens 20 procent gedaald. Levert u uw aanvraag vòòr 1 juni in, dan krijgt u de bijdrage over de maanden maart, april en mei. Dient u uw aanvraag nà 31 mei in, dan wordt de bijdrage pas berekend vanaf 1 juli.

Een bijdrage kan worden aangevraagd bij de gemeente, die de aanvraag beoordeelt en de eventuele bijdrage uitkeert. Voor het aanvragen is een speciaal formulier verkrijgbaar bij de gemeente. De huidige Vangnetregeling Huursubsidie geldt van 1 juli 2003 tot en met 30 juni 2004. Vanaf 1 juli 2004 gaat er een nieuw huursubsidiejaar in. Op dat moment krijgt u in principe gewone huursubsidie. Meer informatie
Wilt u meer informatie over de Vangnetregeling of de gewone huursubsidie, dan kunt u terecht bij de gemeente Hoogeveen, afdeling Volkshuisvesting (tel. 291 737) of bij het Bureau Persoonlijke Voorlichting van het Ministerie van VROM (tel. 070 - 339 50 50). Of u surft naar: www.minvrom.nl. De gemeente Hoogeveen beschikt voorts over een Huursubsidie Informatie Punt. Via een directe verbinding met het computersysteem van het Ministerie van VROM kan men de huursubsidiegegevens van een aanvrager bij VROM raadplegen.

Reiniging wijzigt ophaalschema

De reinigingsdienst heeft het vuilnisophaalschema rond de feestdagen gewijzigd. Het ophaalschema van de Restgoedwagen sluit daar op aan. Zoek de dag op waarop normaal uw huisvuil zou worden opgehaald of de Restgoedwagen zou langskomen. Tussen haakjes vindt u de nieuwe ophaaldag. U wordt verzocht u container voor 7.45 uur aan de straat te zetten.

* De maandag 22 december (zaterdag 20 december)
* De dinsdag 23 december ( maandag 22 december)
* De woensdag 24 december (dinsdag 23december)
* De donderdag 25 december (woensdag 24december)
* De vrijdag 26 december ( zaterdag 27 december)
* De donderdag 1 januari (vrijdag 2 januari)
* De vrijdag 2 januari (zaterdag 3 januari)

Vanaf 29 december tot en met 9 januari kunt u uw kerstboom op de dag van de huisvuilinzameling aan de weg zetten. Telefonisch aanmelden kan ook. Belt u dan 291653.
Goedkeuring wijzigingsplan 'Landelijk Gebied Beilen, wijziging Noorderweg' Gedeputeerde Staten van Drenthe hebben bij besluit van 27 november 2003, kenmerk RW/A15/2003009971, het wijzigingsplan 'Landelijk Gebied Beilen, wijziging Noorderweg' goedgekeurd. Het wijzigingsplan is een wijziging overeenkomstig artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het plan is door het College van Burgemeester en Wethouders op 14 oktober 2003 vastgesteld en betreft het perceel kadastraal bekend sectie S nummer 1348, dat ten oosten van Tiendeveen aan de Noorderweg is gelegen. Het wijzigingsplan voorziet in de realisatie van een paardenfokkerij. Het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten alsmede het hiervoor genoemde wijzigingsplan liggen met ingang van 11 december 2003 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage bij de publieksbalie Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tevens kan binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het besluit van Gedeputeerde Staten wordt dan in ieder geval opgeschort tot de beslissing door de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op dat verzoek is genomen.
het bepaalde in artikel 3:44 van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij op 8 december 2003 vergunningen ingevolge de Wet Milieubeheer hebben verleend naar aanleiding van de aanvragen van:
* Ruma Rubber, voor het oprichten en in werking hebben van een productiebedrijf voor het vervaardigen van technische polyurethaan producten, gelegen aan de Stephensonstraat 117a te Hoogeveen;
* Kip Caravans B.V., voor een revisievergunning voor een productiebedrijf van caravans, gelegen aan de A.G. Bellstraat 4 te Hoogeveen;

* De heer K. Sikkens, voor het oprichten en in werking hebben van een paardenhouderij, gelegen aan de Langedijk 26 te Hollandscheveld;

* VDS Techniek v.o.f., voor het veranderen c.q. de verandering van de werking van een constructie- en reparatiewerkplaats, gelegen aan de Voltastraat 55a te Hoogeveen.
De vermelde besluiten zijn ten opzichte van de eerder ter inzage gelegde ontwerpen niet gewijzigd.
Aan de besluiten zijn voorschriften verbonden ter bescherming van het De besluiten en andere op deze zaken betrekking hebbende stukken liggen vanaf 11 december 2003 tot en met 22 januari 2004 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en -vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (Compagnieshuis). Indien gewenst kan een mondelinge Bestuursrecht staat tot en met 22 januari 2004 beroep open bij de
* Degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit. De besluiten worden na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij Indien de besluiten tevens betrekking hebben op het oprichten of in de zin van de Woningwet, dan worden de vergunningen ingevolge het Drank en horecawet
Onderstaande instelling heeft bij Burgemeester en Wethouders een aanvraag gedaan voor een vergunning als bedoeld in artikel 3 van de Drank- en Horecawet.

Volleybalvereniging De Witte Olhaco, kantine sporthal Trasselt, De Tilber 5, Hoogeveen

De ontwerp-beschikking ligt gedurende een maand na de bekendmaking ter inzage bij de afdeling Algemeen Bestuurlijke en Juridische Zaken, Raadhuisplein 1.

Belanghebbenden kunnen binnen deze maand schriftelijk hun bedenkingen kenbaar maken bij het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 20000, 7900 PA, Hoogeveen.

Een ontwerp-beschikking ligt ter inzage om de inspraak door belanghebbenden te bevorderen en biedt in dit stadium niet de mogelijkheid een bezwaarschrift in te dienen.

Als belanghebbenden dienen te worden aangemerkt de vergunningaanvrager, de horeca-ondernemers en eventuele vertegenwoordigers van organisaties die de belangen van de betrokken instelling of de betrokken ondernemers behartigen. De bedenkingen moeten zijn gericht op het voornemen van Burgemeester en Wethouders geen voorwaarden aan de vergunning te verbinden om eventuele ongewenste concurrentie tegen te gaan.
Ingekomen bouw- en sloopaanvragen
Lichte bouwaanvragen

* KPN, tijdelijk plaatsen van een GSM Containerssite, Schoonhovenweg 1a (parkeerterrein), Hollandscheveld

* Wemmenhove J.A., verbouwen van een garage, Dorpsstraat 57, Pesse
* Waninge J.R., plaatsen van een carport, De Tippe 1, Fluitenberg
* Hilberink E., wijzigen van de voorgevel van een woonhuis, Irisstraat 18

* Scheeres J., plaatsen van een dakkapel op de woning, van Leeuwenhoekstraat 132
Reguliere bouwaanvragen

* Gemeente Hoogeveen (afdeling I.O.R.), plaatsen van een verkeersklapbrug, Hoogeveensche Vaart (t.h.v. hmp 22.950)
* Alien Music Cave, oprichten van een oefenruimte/opnamestudio, Morsestraat 3

* Woningcorporatie "De Woonplaats", vergroten van een woongebouw met een recreatieruimte, Dekkerpassage 6 t/m 138
* Veen - Huisjes van der A., bouwen van een kapschuur, Middenraai 55, Nieuweroord

* Strijker B., vernieuwen en uitbreiden van een tuincentrumkas, Krakeel 26a - 26b, Noordscheschut

* Bouwbedrijf Fieko, plaatsen van drie raamkozijnen, Het Hoekje 54, Hollandscheveld

* Sok H.J., tijdelijk plaatsen van drie zeecontainers, Stephensonstraat 145

* Veldman J., bouwen van een bedrijfsgebouw, Buitenvaart 1002

Sloopaanvragen

* Schultink A., slopen van een asbestbevattende luifel bij de ingang, Dekkerpassage 6 t/m 138

* Gils Bouwservice en Onderhoud, slopen van een asbestbevattende nok van een magazijn/werkplaats, Industrieweg 5
* Stichting Woonconcept, slopen van asbestbevattende eternietdorpels in doucheruimten van 131 woningen:

+ Draco 1-19, 22-32, 23-29, 33-53, 57-67, 73-77, 85-95, 12, 70, 72, 82, 83 en 98

+ Orion 1-11, 35-45, 29, 31

+ Sterrenlaan 1-39, 43-63

+ Zenithlaan 86-152

Nadere informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24
Bouwvergunningen
Lichte bouwvergunningen

* Rook A., wijzigen van de voor- en achtergevel van een woonhuis, Sneeuwbesstraat 12

* Scheper H., vergroten van een garage, Gijsselterweg 2a, Fluitenberg

* Doeven J., bouwen van een tuinschuur/berging, Eikenlaan 1
* Everts T., uitbreiden van een berging, Geraniumstraat 6
* Slomp R., plaatsen van een dakkapel op een woning, Behringhof 59 Reguliere bouwvergunningen

* Stichting Dorpscentrum Het Anker, vergroten van het entree, Otto Zomerweg 1, Hollandscheveld

* Bouwbedrijf Fieko, plaatsen van een kap op de garage, Hoveniersland 26, Noordscheschut

* Tissingh G., bouwen van een kapschuur met berging, Molenhoek 3, Pesse

* Alfa College, plaatsen van een kozijn in de gevel, Voltastraat 33
* Brink Trekhaken B.V., plaatsen van een trafogebouw, Stephensonstraat 6

* Vos G., verbouwen van een woning, Riegshoogtendijk 120, Hollandscheveld

* Hoor ten J., gedeeltelijk vergroten van een woning, Kastanjelaan 7
* Woonconcept Projectontwikkeling B.V., bouwen van 16 zorgappartementen, Bentinckslaan 80

* Tinq B.V., identificatie- en functiewijziging van een tankstation, Alteveerstraat 125
Reguliere bouwvergunning met instandhoudingtermijn
* Rovecom Holding B.V., tijdelijk plaatsen van vier kantoorunits, Elbe 2

* Boertien J., tijdelijk plaatsen van een kantoorunit en berging, Rechtuit 55, Hollandscheveld

* Oelen F., tijdelijk plaatsen van drie zeecontainers, Noorderweg (naast nummer 6)

Wijziging bouwvergunning

* Stuiver G., verbouwen van een woning en bouwen van een werktuigenberging, Fluitenbergseweg 26, Fluitenberg Tegen de verleende vergunningen kunt u binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen.
Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van de van toepassing zijnde bestemmingsplannen Bedrijventerrein Hollandscheveld (2^e fase) en Buitengebied Westerbork vrijstelling te verlenen aan:
* H.J. Meijerink, voor het bouwen van een bedrijfswoning en bedrijfshal op het perceel Abraham Niehuesstraat 5 te Hollandscheveld;

* A.G.T. Eeken, voor het bouwen van een stal ter vervanging van een landbouwschuur op het perceel Geeserraai 6 te Nieuweroord.

De bouwplannen liggen met ingang van 11 december 2003 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. Gedurende deze termijn kunt u bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk uw zienswijze naar voren brengen omtrent het verlenen van vrijstelling van de van toepassing zijnde bestemmingsplannen, ten behoeve van de uitvoering van deze bouwplannen. Toepassing artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Plan in Hoofdzaak ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:

* KPN, voor het tijdelijk plaatsen van een GSM Containersite op het parkeerterrein Schoonhovenweg 1a te Hollandscheveld. Het bouwplan ligt met ingang van 11 december 2003 gedurende twee weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. Gedurende deze termijn kunt u bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk uw zienswijze naar voren brengen tegen het verlenen van vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan, ten behoeve van de uitvoering van dit bouwplan.
Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen Schoonhoven, Venesluis, Plan in Hoofdzaak, Landelijk Gebied en Zuid ten behoeve van de volgende bouwaanvragen:
* Kreeft, voor het verbouwen van een bijkeuken in de woning Meerboomweg 153 te Hollandscheveld;

* R. Hoogeveen, voor het plaatsen van een carport op het perceel Zuiderweg 17 te Hoogeveen;

* P. Silvis, voor het vergroten van de dakkapel op de woning Hollandscheveldse Opgaande 64 te Hollandscheveld;
* J. Strijker, voor het vergroten van een dakkapel en veranderen van de zijgevel van de woning Hollandscheveldse Opgaande 8 te Hollandscheveld;

* K. Otten, voor het bouwen van een garagebox op het perceel Bosbesstraat 23 te Hoogeveen.
De bouwaanvragen liggen met ingang van 11 december 2003 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvragen bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken. De gemeente Hoogeveen heeft kapvergunningen verstrekt aan:
* Kerkvoogdij Hervormde Gemeente Hoogeveen, voor een eik staande aan de Grote Kerkstraat 40 in Hoogeveen

* L. Dissel, voor een kastanje staande aan de achterzijde van De Fazant 54 in Hoogeveen