NV NOM, Investerings- ontwikkelingsmaatschappij voor Noord- Nederland

9 december 2003

Begin december is door het Duitse bedrijf Krauss Maffei Wegmann (KMW) een order gegund aan het elektronicabedrijf Neways Leeuwarden. De opdracht is in concurrentie met andere Nederlandse bedrijven verkregen en is mede mogelijk geworden dankzij het project Compensatieorders Noord-Nederland, een gezamenlijk project van Ministerie van Economische Zaken, N.V. NOM en de drie noordelijke Kamers van Koophandel en medegefinancierd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland.

Neways gaat voor een bedrag van ca. 3,6 miljoen Euro elektronische onderdelen maken ten behoeve van de orders die KMW van de Nederlandse en Italiaanse landmacht heeft gekregen voor het leveren van een howitser. Neways hoopt dat met deze eerste defensie-order, een nieuwe markt te hebben aangeboord.

Neways Leeuwarden
Neways Leeuwarden behoort tot de Neways Groep, een beursgenoteerd Nederlands bedrijf met een omzet van circa 150 M¤ en 1200 medewerkers. Neways Leeuwarden heeft een omzet van circa 13M¤ met circa 100 medewerkers.
Binnen de Neways Groep is Neways Leeuwarden gespecialiseerd in het produceren van complete producten op basis van de specificatie van de klant. Neways Leeuwarden is een "one stop provider", die gebruik maakt van de mogelijkheden van de andere Neways vestigingen en van de strategische samenwerking met gespecialiseerde bedrijven, bijvoorbeeld op het gebied van elektronica ontwikkeling en behuizingen.

KMW
KMW is het bedrijf in Duitsland dat tanks (main battle tanks), howitsers en andere militaire voertuigen ontwikkelt en produceert. KMW heeft twee hoofdvestigingen, namelijk in München en Kassel.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Herbert Verheij, directiesecretaris NOM, tel. 050-521 44 33 of e-mail: verheij@nom.nl