Ingezonden persbericht


Persbericht

Finalist eerste Platinum Partner JBoss Group in Nederland

Amsterdam, 9 december 2003 Finalist IT Group en JBoss Group maken vandaag bekend een partnership te hebben afgesloten. Finalist zal als Platinum Partner klanten helpen met het ontwikkelen, implementeren en integreren van JBoss-oplossingen. JBoss is de bekende OpenSource applicatieserver.

JBoss Partners worden gekozen op basis van hun kwaliteit, servicegerichtheid en kennis van de JBoss-software. Het partnerprogramma kent drie niveaus, waarvan het Platinum Partnership het hoogste is. Platinum Partners moeten minimaal twintig JBoss Certified Consultants in dienst hebben.

Het Platinum Partnership onderstreept onze positie in de markt als ontwikkelaar van e-Business toepassingen. We zijn al langer partner van IBM voor WebSphere en van BEA voor WebLogic. Met het partnership met de JBoss groep versterken we onze positie in de OpenSource markt. Dat zegt Jean Luc van Hulst, oprichter en directeur van Finalist IT Group.

Finalist IT Group speelt een belangrijke rol als Java-ontwikkelaar op de Nederlandse markt. Ze zijn toonaangevend op het gebied van OpenSource en daarom bij uitstek geschikt om te voorzien in professionele OpenSource toepassingen. Met het Platinum Partnership zijn ze in staat hoogwaardige dienstverlening en SLA s te bieden aan JBoss gebruikers. We verwachten veel van onze samenwerking, aldus Marc Fleury, oprichter en CEO van de JBoss Group.

Het partnership is een belangrijk element in de Finalist OpenSourceServices, een professioneel supportprogramma voor gebruikers van OpenSource Software (OSS), inclusief helpdesk, 1ste en 2de lijn support en SLA s (Service Level Agreements). Hiermee neemt Finalist een belangrijke belemmering weg voor het gebruik van OSS: de onzekerheid over de kwaliteit van, en de verantwoordelijkheid voor de support van OSS. Finalist is de eerste leverancier in Nederland die een dergelijk servicespakket op de markt brengt. De dienstverlening is beschikbaar voor de OpenSource-producten JBoss en MMBase.

OpenSource Software (OSS) staat sterk in de belangstelling omdat het organisaties onafhankelijk maakt van de grote leveranciers en omdat het in de aanschaf goedkoper is. Toch zijn organisaties beducht om over te stappen omdat ze onvoldoende zekerheid hebben dat de in gebruikgenomen applicaties ook op langere termijn ondersteuning krijgen. Met OpenSourceServices krijgen ze nu die zekerheid.

JBoss Group

JBoss Group LLC (JBG) is a privately held services company based out of Atlanta, Georgia with offices around the world. Its purpose is to provide support and services for the JBoss server technology directly from the core developers and generate revenues rewarding its employees and, most importantly, JBoss developers. JBoss Group was founded by the developers of JBoss.

JBG services are delivered directly by the developers of the code. JBoss Group consultants spend 50% of their time writing Free Software and 50% of their time consulting. This is a novel and unique service in the software industry. We are developing a model for how modern middleware infrastructure software is developed and supported. The result is quality software and expert back office.

www.jbossgroup.com

Over Finalist IT Group

Finalist IT Group ontwerpt, bouwt en implementeert web-applicaties op basis van JAVA-, XML- en Webservices-technologie. Het zijn doorgaans complexe, web based systemen met koppelingen naar front- en backoffice omgevingen. De onderneming bouwt applicaties op detacheringsbasis en in toenemende mate op projectbasis met fixed-price / fixed date garantie waarbij Finalist de verantwoordelijkheid neemt voor het gehele traject.

Finalist wordt algemeen gezien als een van de leidende experts op het gebied van OpenSource en draagt actief bij aan de verdere ontwikkeling van OpenSource-tools en -applicaties. Finalist IT Group is marktleider in de bouw van het OpenSource Content Management Systeem MMBase (www.mmbase.org).

Finalist heeft daarnaast ook uitgebreide expertise met de leidende commerciële platforms, wat tot uiting komt in partnerships met o.a. IBM (Websphere) en BEA (Weblogic).

Opdrachtgevers zijn onder meer Comité 4 en 5 mei, Gallus, Gemeente Amsterdam, Gemeente Leeuwarden, Gemeente Eindhoven, Vara, Vodafone en VPRO.

Finalist is met veertig specialisten de grootste onafhankelijke JAVA-dienstverlener in Nederland. Het bedrijf is in 1993 opgericht. Finalist IT Group heeft twee vestingen, te Amsterdam en Rotterdam.

Amsterdam Office Wibautstraat 3 9th floor

1091 GH Amsterdam

+31 20 596 23 30

+31 20 596 23 31

Rotterdam Office

Stationsplein 45

3013 AK Rotterdam

+31 10 217 08 00

+31 10 280 96 20

Overig

Postbus 1354

3000 BJ Rotterdam

info@finalist.com

www.finalist.com

Perscontacten: Perscontacten

Bram Cool

(Marketing & Sales Director)

+31 20 596 23 30

bram.cool@finalist.com

Theo Loth

(Loth Content & Consultancy)

+31 652 322 210

theo.loth@loth.nl