Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK



december 2003



Dinxperlo - gewonden na aanrijding


Op de kruising Aaltenseweg met de Ds van Dijkstraat heeft op de ochtend van 8 december rond 08.00 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een bromfiets en auto (beiden uit Dinxperlo) . De 17 jarige bestuurder van de bromfiets reed over de Aaltenseweg in de richting van Dinxperlo en werd over het hoofd gezien door een 35 jarige automobilist die links af wilde slaan.Een frontale aanrijding was het gevolg.
De 17 jarige jongen is per ambulance naar het Slingeland ziekenhuis vervoerd en
is, na behandeling met een hersenschudding en gelaatsverwondingen naar huis gegaan.



Dinxperlo - aanrijding met zwaargewonde


Bij een ernstige aanrijding op maandagochtend op de Anholtseweg rond 10.00 uur tussen een vrachtwagen en een bestelbus is een zwaargewonde gevallen.
De 51 jarige bestuurder van de bestelbus uit het Duitse Rees is vermoedelijk in een flauwe bocht
rechtdoor gereden en frontaal in botsing gekomen met de vrachtwagen van een 57 jarige man uit Lichtenvoorde. Bij deze aanrijding kwam de bestuurder van de bestelbus zwaar bekneld te zitten.I.v.m. het zware letsel man verscheen de traumahelikopter ter plaatse.Nadat de man bevrijd èn gestabiliseerd was is hij met onbekend letsel per ambulance naar het St. Willybrordspitaal in Emmerich vervoerd. De politie zoekt getuigen van het ongeval.



Winterwijk - fietsendieven aangehouden


Maandagmiddag omstreeks 16.00 uur heeft de politie nabij station west, 4 jongens in de leeftijd 14 en 15 jaar aangehouden voor fietsendiefstal.De jongens gedroegen zich verdacht bij de fietsenstalling.
Op het moment dat de politiewagen voorbij reed zetten de jongens het op een lopen maar één van de verdachten kwam terug omdat hij zijn fiets was vergeten.De jongeman werd als eerste aangehouden en even later konden twee andere jongens worden aangehouden.Een vierde verdachte die er vandoor was gegaan heeft men van huis gehaald. De jongelui bekenden hun aandeel bij de poging tot diefstal van een zwarte oma fiets van vandaag en tevens bleek verleden week ook al een fiets te zijn gestolen. Beide rijwielen werden bij één van de verdachten in beslag genomen. De omafiets staat op het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op en de jongeren worden aangemeld bij het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden genomen.



Doetinchem - inbraak in kantoorpand


In een kantoor aan de Fabrieksstraat in Doetinchem heeft op de avond van 8 december tussen 16.30 uur en 23.30 uur een inbraak plaatsgevonden waarbij een computer werd ontvreemd.
De dader heeft zich toegang verschaft door het ingooien van een ruit. Er is ruw gewerkt en kennelijk had men het op meerdere computers voorzien



Winterwijk - inbrekers door alarm op de vlucht


Bij een poging inbraak 9 december omstreeks 04.00 uur aan de Misterweg bij een cafe
hebben de daders zich zonder buit tevreden moeten stellen.
Nadat men zich toegang had verschaft tot het pand door het forceren van een zijraam ging het luide alarm waarna de verdachten zich uit de voeten maakten.



Winterwijk - dief neemt de benen


Een 17-jarige jongeman uit Hoensbroek die was aangehouden voor winkeldiefstal heeft weten te ontsnappen aan de politie. Hij was omstreeks 14.00 uur door personeel van een bouwmarkt aan het Europark betrapt. De jongeman was door de bedrijfsleider meegenomen naar een kantoortje waar de politie werd gebeld.Na fouillering werd de verdachte medegedeeld dat hij was aangehouden en dat hij zou worden overgebracht naar het politiebureau. Op het moment dat de jongemanman plaats zou moeten nemen in de politieauto rukte deze zich los en nam de benen.Hierna vluchtte hij de Mentinkweg op en verdween in de weilanden. Inmiddels was zijn identiteit wel bekend bij de politie.


's-Heerenberg - geld ontvreemd

Een 31 jarige vrouw uit 's-Heerenberg wordt er van verdacht geld van een instelling waarvoor zij werkte voor eigen doeleinden aangewend te hebben. De vrouw beschikte over een bankpasje van de instelling en het vermoeden ontstond, dat zij geld van de rekening opnam en niet afdroeg.Tijdens het verhoor van de verdachte bekende ze de feiten. De vrouw is inmiddels ontslagen en tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.



Aalten - illegaal vuurwerk aangetroffen


De politie van Aalten heeft gisterenavond na een melding in een garage aan De Pas een grote hoeveelheid vuurwerk in beslag genomen. In diverse verpakkingen werden in totaal zo'n 1500 nitraatbommetjes aangetroffen, enkele Romeinse kaarsen, ruim 100 Chinese vlinders, een 14 kg zwaar flowerbed en 15 lawinepijlen
De 26-jarige eigenaar bekende in overtreding te zijn geweest. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt.


Einde berichten.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --