Nuon


PERSBERICHT

Representatief onderzoek van TNS/NIPO wijst uit:

Nederlanders willen dat overheid meer doet aan energiebesparing

Amsterdam, 9 december 2003 - Ruim 90% van de Nederlanders vindt dat de overheid meer moet doen om energiebesparing te realiseren. Vooral jongeren vinden dat de overheid op dit punt momenteel te kort schiet. Iets meer dan 80% van de Nederlanders vindt dat de overheid energiebesparing moet stimuleren door middel van subsidies. Dat blijkt uit een landelijk, representatief onderzoek dat TNS/NIPO deze maand heeft uitgevoerd in opdracht van Nuon. De energieonderneming voert deze maand campagne voor energiebesparing via onder meer televisie en internet.

64% van de ondervraagden vindt het de taak van de overheid om informatie te verstrekken over de manieren waarop energie kan worden bespaard. 78% van de huishoudens zou het positief vinden als hun energieleverancier ze zou informeren over de manieren waarop energie bespaard kan worden. Hiervan vindt 36% dat de energieleverancier dit zou moeten doen omdat hij er het meeste vanaf weet. 33% vindt het zelfs de taak van de energieleverancier.

In bijna negen van de tien huishoudens is men het eens met de stelling dat de overheid energiebesparing meer zou moeten stimuleren. Hierbij geldt: hoe jonger, hoe meer met de stelling eens. In bijna acht van de tien huishoudens is men het eens met de stelling dat de overheid energiebesparing zou moeten stimuleren door middel van subsidies.

Spaarlampen populair
Op de open vraag op welke manieren energie bespaard zou kunnen worden, is zeer divers geantwoord. De drie meest genoemde manieren zijn 'gebruik van spaarlampen' (39%), 'het niet onnodig laten branden van lichten / uitdoen als je de kamer verlaat' (35%), en 'de verwarming een graadje zachter zetten / minder stoken' (35%).

Nuon heeft dit onderzoek laten onderzoeken in het kader van haar energiebesparingcampagne. Nuon wilde weten of er behoefte is aan informatie over energiebesparing. Zaterdag 6 december jl. startte de commercial waarin klanten gewezen worden op mogelijkheden tot energiebesparing. Ook lanceerde Nuon recent twee sites met veel energiebesparingstips, www.hollandinzee.nl en www.bespaarjedeenergie.nl. Om zelf actief aan de slag te gaan met energiebesparing, reikt Nuon haar klanten het online energieadvies aan (www.onlineenergieadvies.nl).

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met haar producten en diensten bijna 3 miljoen klanten bedient in Nederland en het buitenland. Nuon is koploper in duurzame energie. Gestreefd wordt naar evenwichtige groei voor alle betrokkenen: aandeelhouders, medewerkers, klanten en milieu en maatschappij. De bedrijfsopbrengsten in 2002 bedroegen ¬ 4,7 miljard. Bij Nuon werken ruim 10.000 mensen. De belangrijkste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland en Friesland en de gemeente Amsterdam.