Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving

Alkmaar 09-12-2003 - 15.00 uur

Fietser zonder licht pleegt verzet
Alkmaar, maandag 8 december 2003.
Een 25-jarige fietser uit Alkmaar is omstreeks 21.30 uur aangehouden op de Kennemerstraatweg door leden van het politiebiketeam. De man stopte op aanwijzing van de agenten omdat hij geen licht voerde. Toen duidelijk werd dat hij daar ook een bekeuring voor kreeg wilde hij zijn naam niet opgeven. Vervolgens is hij gearresteerd en daarbij verzette hij zich. Toen hij werd beetgepakt rukte hij zich los en sloeg in de richting van de agenten zonder hen te raken. Ze kregen hem onder controle en de man is overgebracht naar het bureau. Nadat hij zijn gegevens had verstrekt kreeg hij een bekeuring voor de verlichting en een dagvaarding voor het plegen van verzet tegen een politieambtenaar.

Verlichtingscontroles
Alkmaar, dinsdag 9 december 2003.
Tussen 07.00 en 08.00 uur heeft de politie de verlichting gecontroleerd van (brom)fietsers bij het tunneltje op de Zeswielen. Daarbij kregen 24 bestuurders een bon wegens het niet voeren van verlichting.
Castricum, dinsdag 9 december 2003.
Bij een controle vanmorgen op de Beverwijkerstraatweg kregen 18 (bom)fietsers een bekeuring. 1 automobilist kreeg nog een bon omdat hij zijn voorruit niet goed had schoongemaakt.

Eenzijdige aanrijding met letsel
Heiloo, dinsdag 9 december 2003.
Om 11.15 uur kwam een 76-jarige vrouw op een brommobiel ten val op de Kennemerstraatweg. Ze reed over het fietspad uit zuidelijke richting en botste bij een oversteekplaats tegen een trottoirband aan de voor haar linkerzijde van het fietspad. Ze viel en kwam onder haar voertuig terecht. Daarbij raakte ze gewond aan haar romp. Ze heeft vermoedelijk een rib gebroken.

Snelheidscontrole
Alkmaar, dinsdag 9 december 2003.
Vanmorgen is op de Berenkoog een snelheidscontrole gehouden waarbij automobilisten werden staande gehouden. Vijf van hen kregen een bon omdat ze sneller reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 81. Tevens kreeg een automobilist een bon omdat hij de gordel niet droeg.

Verkeerscontrole
Schoorl, dinsdag 9 december 2003.
In de ochtenduren werd er een verkeerscontrole gehouden op de Duinweg, de kruising N9-Kanaaldijk en de Laanweg. Hierbij vielen in totaal 9 bonnen, onder andere wegens het rijden door rood licht, overschrijding van de maximum snelheid en het niet voeren van verlichting.