Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn & omgeving

Hoorn 09-12-2003 - 15.00 uur

Inbraak woning
Zwaag, maandag 8 december 2003.
Een bewoonster van een huis aan de Hoefijzer ontdekte omstreeks 18.20 uur, bij thuiskomst na haar werk, dat er werd ingebroken. Ze zag dat een achterraam was opengebroken en hoorde geluid. Ze ging naar de buren en belde de politie. Toen de agenten ter plaatse kwamen was de dader verdwenen. Er waren een aantal CD's uit de woning weggenomen.

Hond uit huis weggenomen
Grootebroek, dinsdag 9 december 2003.
Een bewoonster van een huis aan de Hertog Albrechtstraat werd omstreeks 06.00 uur wakker van het blaffen van haar hond. Het beest zat in een bench die stond in de hal. Toen de vrouw polshoogte ging nemen zag ze dat de kooi leeg was. Ze had de voordeur nog dicht horen slaan. De dader is vermoedelijk de woning met behulp van een valse sleutel binnen gekomen. De weggenomen hond voldoet aan het volgende signalement: Mechelse herder, 7 maanden oud, teef, donker masker, twee stippen op snuit, zwarte ring om staart en tevens zwarte punt, voorzien van rode halsband. De hond luistert naar de naam 'Lady'.

Verlichtingscontrole
Grootebroek, dinsdag 9 december 2003.
Vanmorgen is door enkele agenten op diverse plaatsen de verlichting van (brom)fietsers gecontroleerd. Men keek ondermeer op de Zesstedenweg in Grootebroek, de P.J.Jongstraat in Lutjebroek, de Hoofdstraat in Bovenkarspel en de Markerwaardweg in Venhuizen. Hierbij vielen in totaal 21 bekeuringen.