Politie Zaanstreek-waterland



08-DEC-03
LOC: WORMERVEER, WITTE PAARDWEG

Vier hennepkwekerijen ontmanteld

In een groot bedrijfspand, bestaande uit verschillende units, werden gisteren in totaal vier hennepkwekerijen aangetroffen. De kwekerijen werden ontdekt tijdens een onderzoek van het wijkteam Wormerveer/Wormerland naar aanleiding van binnengekomen informatie. In de eerste unit werden in totaal 597 planten aangetroffen, die nog maar pas waren uitgezet. Er waren twee personen aanwezig, een 40-jarige man uit Koog aan de Zaan en een 35-jarige man uit De Rijp, die beiden werden aangehouden.
In een volgende unit werden 1400 planten aangetroffen, alsmede drie personen, die juist aan het oogsten waren. De drie mannen, een 37 en een 38-jarige man beiden uit Amsterdam en een 26-jarige man uit Lelystad, werden aangehouden.
In een derde unit werden 240 planten aangetroffen. Daar waren geen personen aanwezig.
In de vierde unit werd alleen de installatie voor de kwekerij aangetroffen. Daar hebben vermoedelijk ruim 800 planten gestaan, die inmiddels al waren geoogst.
In alle vier de units werd illegaal stroom afgetapt. Alle planten en de benodigde apparatuur werden vernietigd. Alle verdachten werden in verzekering gesteld. Er wordt onderzocht of er enige connectie is tussen de verschillende kwekerijen.

Vandaag geen rapport van het Verkeers Handhavings Team.

EINDE



---- --