Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

Persbericht

Datum Nummer persbericht
9 december 2003 p159

---

Meningspeiling Plein 1944 half januari van start

In de derde week van januari ontvangt ieder huishouden in Nijmegen een stemkaart voor de meningspeiling voor Plein 1944. Iedere inwoner van Nijmegen van 12 jaar en ouder kan tot 1 februari zijn voorkeur voor een van de twee plannen uitspreken.

Het college van burgemeester en wethouders selecteerde onlangs twee plannen voor de aanpak van Plein 1944: een plan gebaseerd op de vooroorlogse situatie door de Spaanse architect Busquets en een naoorlogse variant door de Nederlandse architecten Van Eldonk en Soeters.

Ieder huishouden in Nijmegen krijgt één stemkaart waarmee op één van deze plannen kan worden gekozen. Deze kaarten kunnen gratis worden teruggestuurd naar een antwoordnummer. Wanneer er meer mensen in een huishouden zijn die per post willen stemmen dan kunnen telefonisch extra stemkaarten worden aangevraagd.
De stemkaarten zijn ook verkrijgbaar in de Stadswinkel en in het speciale informatiecentrum op Plein 1944 dat gedurende de meningspeiling geopend is in het voormalige pand van boekhandel Dekker v.d. Vegt. Op deze beide locaties worden 'stembussen' geplaatst. Om fraude bij het stemmen te voorkomen moet iedereen die stemt zijn naam, adres en geboortedatum invullen zodat de uitgebrachte stemmen kunnen worden gecontroleerd.

De gemeente Nijmegen is verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van de meningspeiling en de publiciteit daarover. De ontwikkelaars presenteren zelf hun plannen aan de Nijmegenaren. Hiervoor kunnen ze onder andere gebruik maken van de gemeentelijke website, de Stadswinkel en het informatiecentrum Plein 1944. Op 14 januari houdt de gemeente een informatieavond in de Vereeniging waar de twee plannen uitgebreid worden toegelicht. De ontwikkelaars hebben de vrijheid om ook zelf nog promotieactiviteiten op touw te zetten.

De Stichting Onderwijs en Milieu verzorgt een speciaal programma waar middelbare scholen gebruik van kunnen maken.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer
024-3292380


---

Alle informatie in dit e-mailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht