Gemeente Son en Breugel


Geen steentjes op de wegen in t Zand
08-12-2003
In de manden maart en april kwamen de bewoners van t Zand in actie om te voorkomen dat de woonstraten in het noordelijk deel van de wijk t Zand voorzien werden van een gebroken gele steenslag. De bewoners van deze straten gaven aan bang te zijn dat de speelmogelijkheden voor hun kinderen in het geding zouden komen. Als kinderen zouden vallen dan zouden ze ernstigere schaafwonden kunnen oplopen dan normaal het geval zou zijn.
De bewoners hadden zich georganiseerd en ondersteund door Buurtpreventie en de buurtvereniging, hebben zij een voorstel ingediend om te zien of er alternatieven waren.

De gemeente heeft meerdere malen met de bewoners gesproken. Samen hebben ze de woonstraten bezocht en zijn er alternatieven bekeken. Inmiddels is overeenstemming bereikt. Er is gekozen om een EAB of DAB asfaltdeklaag aan te brengen, afhankelijk van de plaatselijke situatie. Dit zijn alternatieve zwartkleurige asfaltdeklagen zonder scherpe steentjes. Omdat wij vroegtijdig in het bouwproces hebben kunnen sturen, en er concessies aan de kleur van het asfalt zijn gedaan, zijn er geen extra kosten. In het voorjaar van 2004 starten de werkzaamheden. Dit kan niet eerder omdat in de wintermaanden er om technische redenen geen asfaltwerkzaamheden uitgevoerd kunnen worden.

Bedankt Meneer Ras (van gemeentewerken) schrijven Willem, Marijke, Lotte, Bregje, Lars, Dirk Thijn, Stijn, Wart, Anke, Pig??, Bas, Milan, Anouk uit de Maanvlinderlaan in t Zand