Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente van 9 december 2003

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Inbraak

Inbraak, waarbij de daders werden overlopen

Nijverdal

Maandagmorgen 8 december kwamen medewerkers omstreeks 08.10 uur bij een pand aan de Grotestraat in Nijverdal aan, alwaar zij werkzaam zijn. In dit pand is gevestigd een peuterspeelzaal en een jeugdsoos. Zij zagen twee knapen bij het pand, die zich verdacht gedroegen en er hardlopend vandoor gingen. Even later bleek in het pand ingebroken te zijn. Voor zover bekend zijn er een aantal cd's en een nog onbekend geldbedrag weggenomen. Voor wat betreft het signalement van de daders is het volgende bekend. Het gaat om twee jongens van ongeveer 17 jaar en ca. 1.70 meter lang. Zij droegen donkere kleding en donkere mutsen. De politie is bezig met een onderzoek en verzoekt eventuele getuigen zich te melden. (bps: 03-159200)

Inbraak in bedrijf

Duizenden euro's aan messensets, heggenscharen en kantentrimmers gestolen uit een loods

Bornerbroek

In een loods aan de Bolscher Landen in Bornerbroek werd tussen zaterdag 6 en zondag 7 december ingebroken. De dader(s) verschafte(n) zich toegang tot de loods door een raam te forceren. Weggenomen werden tientallen heggenscharen en kantentrimmers van het merk Black&Decker en een honderdtal kostbare messensets van het merk Maybach. De gestolen goederen hebben een waarde van duizenden euro's. De goederen zijn eigendom van een bedrijf uit Borne. (bps: 03-159300)

Kerstbomen gestolen

130 kerstbomen gestolen vanaf terrein aan de Zuid Esmarkerrondweg in Enschede

Enschede

Een 22-jarige man uit Tubbergen deed aangifte van diefstal van 130 kerstbomen, groene fijne sparren, elk in een net en voorzien van een oranje label. De kerstbomen stonden achter een hekwerk op het terrein van een voormalige kwekerij aan de Zuid Esmarkerrondweg in Enschede en werden daar tussen maandag 8 en dinsdag 9 december weggenomen. De bomen hebben een totale waarde van ongeveer E 2000,-. (bps: 03-159657)

Gordelcontrole

10 automobilisten bekeurd tijdens gordelcontrole in Losser

Losser

Maandag 8 december werd van 14.00 tot 16.30 uur een gordelcontrole gehouden aan de Gronausestraat in Losser. In totaal werden 10 automobilisten bekeurd omdat zij geen gordel droegen. (bps: 03-159623)

Bromfietser gewond

Bromfietser raakt gewond nadat hij tegen een geparkeerd staande vrachtwagen botste

Holten

Een 17-jarige jongen uit Holten reed dinsdagmorgen 9 december omstreeks 10.45 uur met zijn bromfiets op de Maneschijnsweg in Holten. Uiterst rechts op de rijbaan stond een vrachtwagen met aanhangwagen geparkeerd met de alarmlichten aan. De 17-jarige zag de combinatie over het hoofd en botste er tegenaan. Hij verklaarde de vrachtwagen door de laagstaande zon niet te hebben gezien. De jongen liep letsel aan zijn been op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-159687)

Gordelcontrole

Van de 132 gecontroleerde automobilisten bleken er 43 geen gordel te dragen

Almelo

Dinsdag 9 december werd van 09.15 tot 12.15 uur een gordelcontrole gehouden op de Vriezenveenseweg. In totaal werden 132 bestuurders gecontroleerd. 43 personen bleken geen gordel te dragen en werden bekeurd. Verder werden vier processen-verbaal opgemaakt wegens het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat (2 bromfietsers), het ontbreken van een hulpkoppeling en wegens het niet handsfree telefoneren. (bps: 03-159732)

Diefstal auto

Toyota Carina gestolen; eigenaar deed aangifte

Haaksbergen

In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 december werd een groene Toyota Carina met kenteken JT-RF-44 gestolen aan de Nachtegaalstraat in Haaksbergen. De eigenaar, een 59-jarige man uit Haaksbergen, deed aangifte bij de politie. (bps: 03-159609)

Eenzijdig ongeval met letsel

Automobilist gewond na eenzijdig ongeval

Enschede

Een 34-jarige automobilist uit Enschede reed dinsdagmiddag 9 december omstreeks 12.15 uur op de Buurserstraat in Enschede. Hij verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur, kwam in de berm terecht, waarna de auto over de kop sloeg en midden op de weg tot stilstand kwam. De 34-jarige man werd met letsel aan zijn hoofd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-159761)

Mishandeling

Man wordt zonder aanleiding door onbekende geslagen en doet aangifte bij de politie

Hengelo

Een 65-jarige man uit Hengelo deed aangifte van mishandeling. Hij stond dinsdagmiddag omstreeks 12.15 uur op het Burgemeester Jansenplein in Hengelo met een paar mensen te praten toen een hem onbekende man voorbij liep. De man gaf de 65-jarige zonder enige aanleiding een paar stompen in het gezicht en liep vervolgens door. De 65-jarige ging daarop naar het politiebureau en deed aangifte. Hij had een pijnlijke kaak en mond en ging nog diezelfde middag voor behandeling naar de huisarts. Het signalement van de dader is als volgt: een blanke man van ongeveer 25 jaar oud, slank postuur, ongeveer 1.85 meter lang en met donker kort geknipt haar. De man droeg een suède jas in de kleur camel gevoerd met lichtkleurig bont en daaronder een blauwe spijkerbroek. (bps: 03-159725)


---- --