Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 2378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

Persbericht

Datum Nummer persbericht
10 december 2003 C093

---

Grondwater bedrijventerrein Lent verontreinigd

Het grondwater onder bedrijventerrein Lent, het voormalige Philipsterrein, is tot aan de Griftdijk en De Boel tot op een diepte van 40 meter verontreinigd met het oplosmiddel tri en afbraakproducten ervan. Het gaat om zo'n 9 miljoen m3 grondwater.

De verontreiniging is afkomstig van vroegere bedrijven op het bedrijventerrein, die dit oplosmiddel gebruikt hebben voor het schoonmaken van hun producten. De gemeente heeft een ontwerpbeschikking opgesteld, waarin is opgenomen, dat de sanering van de verontreiniging binnen één jaar moet starten. De verontreiniging levert geen directe problemen voor wonen en verblijven op de locatie.

De provincie Gelderland stelde 1999 op het voormalige Philipsterrein een bodemverontreiniging vast, die geen direct gevaar voor de volksgezondheid oplevert. In het kader van de ontwikkeling van de Waalsprong startte de gemeente in 2000 met vervolgonderzoek naar de omvang van die verontreiniging. Dit onderzoek is nu bijna geheel afgerond. De gemeente heeft op grond hiervan de ontwerpbeschikking opgesteld. Het is nog niet duidelijk wie daadwerkelijk voor de sanering verantwoordelijk is. De gemeente organiseert voor de inwoners, eigenaren en gebruikers van een perceel in het gebied een informatieavond op 16 december.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met M. Delissen, doorkiesnummer 2380


---

Alle informatie in dit e-mailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht